What a Happy Canada Day!

Bästa bästa Canada Day jag firat så här långt för veeet ni - jag fick ett mail från CIC & min PR ansökan har äntligen blivit "processed". HELT OTROLIGT! Jag kan nästan inte greppa att de äntligen gått igenom alla mina papper & att min ansökan inte kommer att tjäna som kaffekoppsunderlägg för all framtid! Jag blev så paff när jag läste mailet att min haka inte riktigt har hunnit hämtat sig.
 
Så - om jag förstår det hela rätt så är nästa steg en intervju med hela vår lilla familj & sen måste jag vänta i fyra månader innan de har tryckt upp mitt PR-kort*. Det är med andra ord inte klappat & klart än, men det känns ändå så himla stort att det äntligen rör på sig! Lite som om jag sprungit ett maraton & nu äntligen ser mållinjen!
 
*Alltså, här måste jag bara infoga en liten parentes - HUR kan det ta 4 månader att trycka upp ett kort? HUR?! Josefin & jag tänker att de kanske hugger ner träden för hand, fraktar dem ut ur skogen med häst, mal ner träden med en väldigt trög handdriven kvarn & sen handmålar pappret med någon form av exklusivt bläck som tar jättelångtid att tillverka samt torka...

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

GRATTIS!!!! Så sjukt att det ska ta sån tid att processa! Seriöst! USA är ju världsmästare i byråkrati och här har det tagit mycket kortare tid med både Green Card och medborgarskap. Och att trycka kort! Mitt Green Card kom inom en månad. Så jag tror nog att kanadensarna tar det på största allvar och gör det som ni säger. The old fashion style så att säga!
Förresten hade New York Times en artikel om alla kanadensare som sponsrar flyktingar. Tydligen har trycket blivit enormt, det är massor som vill hjälpa och sponsra! Jättekul tycker jag!

Svar: Tack! Det är verkligen galet hur lång tid det tar, kan inte riktigt förstå det. Har en svensk vän vars kanadensiska man fick svenskt medborgarskap på EN månad - hade ju varit trevligt om kanadensarna hade kunnat få gå på kurs på migrationsverket så att de kanske blev lite mer effektiva! Nåja - nu ska jag fokusera på att vara glad istället!
& regeringen hade inte alls räknat med det stöd som vanliga kanadensare har gett. I nuläget väntar Guelph fortfarande på en massa flyktingfamiljer - pengarna finns, stödet, möbler, kläder, lägenheter... ALLT. Men regeringen har avsatt för lite administrativ personal så merparten sitter fortfarande fast i diverse flyktingläger.
Ida

2016-07-02 @ 13:33:41
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Sandra

Vad roligt! Grattis Ida :)

Svar: Tack! Det känns jätteskönt att det äntligen rör på sig - nu finns det plötsligt hopp om att vi kanske kan åka till Sverige redan i år!
Ida

2016-07-03 @ 19:12:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0