Hoppas på zucchini!

Idag var första gången vi fått regn sen... men kanske maj? Härligt om man vill jobba på brännan, inte lika perfekt väder för trädgården. Det är verkligen snuuustorrt & även om jag försöker vattna så mycket jag hinner så räcker det inte på långa vägar. Vinbären slokar, hallonen dör, smultronen torkar bort innan de hinner mogna & tomaterna är fjantigt små i jämförelse med förra året. Enda undantaget från lidandet är pumporna & zucchinin - de verkar må hur bra som helst. Pumporna är vi jätteglada för båda två medan Paul är mer skeptisk till zucchinin, han är ingen jättefantast om vi säger så. Jag är däremot väldigt pepp på att baka zucchinimuffins.
Något som typ alla som varit här påpekar är att vi kan äta zucchiniblommorna friterade med ricottafyllning. Det visste jag i & för sig sen tidigare, men nu när jag har en egen planta kan jag inte begripa hur zucchinikockarna får till det. Mina blommor varar typ fem minuter på morgonen & sen är det slut på det roliga. För att jag skulle få till någon form av fritering hade jag i princip behövt campa bredvid krukan tillsammans med ricottan & oljan...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Zucchiniblommor är oxå gott att fritera, doppade i en ganska tjock frityrsmet .. och äta med bara lite havssalt.
Såå trist på allt ni lagt ner så mycket möda på i trädgården.
Det blir liksom att rädda vad som räddas kan!
Kram
Gunilla N

Svar: Kanske att jag får testa ändå. Tycker att det är rätt läskigt med massa het olja, men vill samtidigt testa hur det smakar...
& det är rätt trist, men samtidigt så känner jag att det ändå är rätt OK. Hade varit hemskt mycket jobbigare om vi planterat ännu mer än vad vi gjort & allt torkat bort. Men nu vet vi till nästa år att vi behöver någon form av självbevattning som det ska fortsätta vara så här torrt.

Kram!
Ida

2016-06-27 @ 12:21:33
Postat av: Ann

Testade också att äta blommorna för ett par år sedan, det gick sådär. Men tänk också på att blommorna behövs för att du ska kunna få zucchini, de måste bli pollinated. Varje växt har male och female flowers. Så se till att female flower blir pollinated av male flower, och sedan kan du plocka male flowers bara. Vet inte riktigt om det är tänkt att man bara ska fritera male flowers då? Har inte riktigt fattat det än.

Ja detta året blir ett testår för mig också. Vi får se hur det går helt enkelt. Kanske postart ett par bilder på min blogg senare i vecka haha :)

Svar: Det här är ju första året med zucchini för oss, men fungerar de som pumpor så producerar de en massa mer male flowers än female - så jag tänker att det måste vara dem man äter. Hade behövt en massa plantor om tanker är att man ska äta honblommorna! Vi får se hur jag gör... är inget fan av fritterad mat direkt, men är samtidigt nyfiken på att testa.
& jag tror att det lätt blir så, att första året med en ny trädgård helt enkelt blir ett experiment & så får man vara glad för det man lär sig!
Ida

2016-06-27 @ 16:04:29
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0