The monster parsley...

Förra året planterade jag en persiljeplanta som sen segade sig igenom hela vintern & kom tillbaka med kraft - alltså, så sjukt stor den är nu! Hade ingen aning om att de kunde bli så maffiga!
Kolla den fjuttiga lilla hallonplantan framför - vi snackar monsterpersilja här! Persilja tillhör ju den lilla grupp växter som kallas för biennials, alltså de lever i två år, så det här är året då jag kommer att låta den blomma så att jag kan spara fröna & så massor med plantor nästa år (persilja är en av de kryddor vi använder allra mest, så ju mer plantor desto bättre). Blommorna är redan på G...
Men fram tills de slår ut är det tabbouleh fest!
Ja för Paul & mig då - HAHAHAHAHAHA på att Tor skulle få för sig att äta. Anyway, nu längtar jag ihjäl mig tills vi börjar få våra egna tomater. Har varit & spanat & vi har redan kart, så jag tänker att vi kanske är en månad från att slippa köpa tomater. Längtar så mycket efter den vardagslyxen!
Save

Kommentarer
Postat av: Jo

Mmmm, tabbouleh =)

Svar: I know, så gott! Måste nog laga igen & då med hummus till!
Ida

2016-06-14 @ 10:06:00
Postat av: Ann

Jag längtar ihjäl mig till en lika fin trädgård som du har. Igår var vi och köpte material till mina raised beds som vi äntligen fick OK för att bygga igår (så sent ute, men vår apartment manager glömde fråga vår landlord om det var ok att bygga boxar). Men jag har redan planterat massa frön, för typ mer än en vecka sedan och de har redan blivit jättestora så nu måste jag verkligen plantera dom. Vi köpte även 4 tomatplantor för ett tag sedan, och jag hoppas de ska ge några tomater! Och så har jag ju mina svenska fingerling potatisar som bara väntat på att bli planterade (hittade ju sådana i Alaska, finns säkert här också men men). Här är det dessutom jättevarmt, (för mig alltså, mellan 20-32 grader och lägg till runt 50-70% luftfuktighet) så svettigt, första gången jag bor så långt söderut....typ på samma breddgrad som rivieran.

Appropå smultronminnen så kommer jag ihåg att jag alltid försökte trä dom på grässtrån sådär fint men sedan blev det för många och grässtråt gick sönder så jag jag tappade alla på grusvägen...inte lika roligt. Men de gick att äta ändå om man rensade dom lite haha.

Svar: Men tack! Jag känner att det är lite oförtjänt beröm dock, även om en del av trädgården börjar ta sig är det mycket mer som väntar på att bli fixat! Vi hade ju turen att få tag på en dubbeltomt, men ingen hade gjort något med trädgården på år & dar så det är jobb på alla fronter.
& härligt att ni fick tillstånd - sånt kan de ju vara lite griniga med! Vad blir det för material? Vi körde först på något som kallas micropro & är pressure treated men tydligen OK för att odla i, men våra nya beds blir i cederträ. Luktar så gott! Sen, eftersom du drar upp dina frön själv så måste jag tipsa om något jag ska köpa till nästa säsong - googla "soil blocker"!

När det gäller luftfuktigheten så är det något som det tar tid att vänja sig vid. Tyckte att det var jätteläbbigt när jag först flyttade hit, kändes lite som att andas soppa.

Um, & så får jag väl erkänna att jag nog mest plockade smultron i kopp som liten - men det låter på inga vägar lika romantiskt som strå så vi låtsas att det var så jag åt alla mina bär som liten! :)
Ida

2016-06-14 @ 15:51:26
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog
Postat av: Gunilla Nardin

Underbart nar det vaxer sa det knakar! Taboulé ar nagot jag brukar kopa fardig faktiskt. Maste smaka
annu godare med hemlagad.
Har i sydostra Frankrike ater man den riktigt finhackad...men det finns manga olika varianter.
Du ar verkligen jattebra pa att odla..hoppas skorden blir riktigt fin.Som sagt sa ar det ren LYX med egna gronsaker!
Kram
Gunilla

Svar: Älskar hemlagad tabbouleh, lätt värt att testa om du har orken! Vilket jag bara hade halvdant igår - brukar nämligen också finhacka ingredienserna men var trött & körde en snabbvariant. :)
& tack! Jag lär mig hela tiden nytt, så det är work in progess men det känns så himla härligt att gå runt i trädgården & se hur mycket vi lagt till & förändrat på de två år vi bott här!
Ida

2016-06-14 @ 17:18:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0