Icy!

Det här med att prata om väder kan lätt bli väldigt trist - så länge man inte själv är drabbad är det ju rätt poänglös information... Men nu måste jag i alla fall skriva ett väderinlägg för igår slog is-stormen med stort I till. Runt midnatt när det var som värst hade vi 3 cm is på allt, el-transformatorerna slog gröna blixtar & strömmen gick av & på som ett flämtande värmeljus. Isen var så tjock på träden att vi kunde höra hur de knakade av vikten när vi försökte sova... helt galet. Idag har det börjat smälta så smått, men allt är fortfarande täckt i ett tjockt lager is.
Isbark!
Det är lite som om hela världen är inglasad!
& även rätt fula saker som dött fjolårsgräs & gamla blomställningar blir lite så där trolskt vackra!
Det sagt, det får gärna smälta undan nu så att vi kan komma ut med bilen & röra lite på oss igen. Har suttit infrusta i huset sen igårmorse & HELA påskledigheten kan ju inte spenderas i soffan!
Även om jaghadevaritheltOK medattvara in-isad nu på söndag dåtvångskommenderingavfamiljeslaget väntar...

Kommentarer
Postat av: Ann

Ååh det är så sorgligt när det händer, för träden alltså, många träd klarar inte av vikten av den tunga isen och dör sedan efter en stor isstorm. Det är förövrigt den enda anledningen till att skolor stänger här i Fairbanks under vintern och händer väldigt sällan, eftersom vägarna blir som en isbana, glöm -40 eller snöstorm, skolan är öppen som vanligt :)

Hoppas ni fick en fin påskhelg iallafall, Glad Påsk!

Svar: Nej jag vet. Vi hade en jättestorm julen 2013 & vi åkte ut en bit utanför Toronto & över stora områden var i princip alla träd skadade. Det såg närmast postapokalyptiskt ut. Vet att det var en liknande storm utanför Montreal för 15 år sen eller så & tydligen kan man fortfarande se effekten på landskapet.
& intressant att de inte stänger för snö & iskyla - här slår de igen skolorna så fort nederbörden går över 15-20 cm. Vilken en norrlänning som jag bara måste himla med ögonen åt! :)
Ida


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0