Lyxpytt!

Jag har inte varit i Sverige på mer än två år nu & i ärlighetens namn har jag klarat mig rätt bra från hemlängtan. Tror att det beror på att vi trivs så galet bra här i Guelph. Vad jag däremot inte kommer undan... farmorlängtan. ÅH vad jag kan sakna min fina farmor! Men vi fick i alla fall till Skype med bild idag & det är alltid något & så lagade jag ett av mina favorit "farmorrecept" till middag. Farmor kallar det för grekisk pyttipanna... men jag vet inte, lyxpytt hade jag nog hellre döpt om den till!
Nu kör jag inte exakt på samma recept eftersom det i princip aldrig händer - men så här kan ni laga till min version:
 
Putsa upp en fläskfile, skär den i bitar & blanda med olivolja (orginalreceptet säger 1.5 dl, jag kör kanske max med 0.5dl), 3 finhackade vitlöksklyftor, 1-2 tsk sambal oelek, 2 msk soja, salt, peppar & 0.25 tsk ingefära. Ju längre det får stå desto mer smakar det. Farmor som har framförhållning blandar därför ihop allt dagen innan tillagning... jag, typ en kvart innan. Happ, anyway, sätt ugnen på 200C & klyfta upp 5-10 potatisar. Koka dem i tre minuter innan du slår ut dem på en plåt. Tillsätt 1-2 grovhackade tomater, 1 klyftad rödlök & 1-2 paprikor. Här kör jag dock på mina egenrostade paprikor från förra sommaren. Förstärker smaken SÅ mycket & det blir verkligen grymt gott tillsammans med alla grönsakerna. Dumpa köttet på grönsakerna & toppa med getost (eller fetaost), själv tycker jag det blir allra godast med en cheve med honungssmak. Rosta allt i 30 minuter & servera med en creme fraich sås smaksatt med vitlök, lime, salt & peppar. 

Kommentarer
Postat av: Jo

Det låter gott! Måste jag testa =)

Svar: Tycker jag att du ska göra - fast eftersom du gillar vitlök så mycket så kan du lätt använda mer än vad jag angett. Vi gör vår lite mildare i hopp om att Tor ska äta (failure).
Ida

2016-03-14 @ 07:04:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0