Chickens, chickens!

Just nu är mitt huvud ett enda hönshus - lärde mig SÅ mycket under de 5 timmar som jag var på chicken workshop idag. Bland annat:
 
Visste ni att det är jätteviktigt att ta extra väl hand om hönsen när det är väldigt varmt (massa vatten, fryst mat, sprinklers) - annars kan de på riktigt börja koka & dö av värmeslag. De sätter sig helt enkelt på ett ställe, orkar inte röra på sig, & så dör de & om man sen obducerar den döda hönan så är köttet i bröstet vitt för att de blir så överhettade.
 
Eller att höns drar allt calcium till äggen från sina egna ben - så pass att de bryter sina ben & blir sittandes om de inte får tillräckligt med calcium i maten.
 
Eller att de producerar en massa ammonium - så om du inte ventilerar hönshuset tillräckligt bra kan det bli så fullt av ammonium att hönsen blir blinda.
 
Vet inte om all den här kunskapen direkt gör så att jag känner att vi närmar oss realiseringen av en egen hönsgård - men jag känner att jag vill veta MER MER MER! Så när allt var slut & det var dags att åka hem till middag med Pauls familj kändes det på riktigt ledsamt att lämna hönsforskningsstationen. Anyway, resten av dagen var familjecirkus med Tor & Anais i fokus så vi får ta den där stora trädgårdsuppdateringen imorgon istället!
 
 

Kommentarer
Postat av: Ann

Eeek näe det visste jag inte.... så läbbigt.

Vill också ha höns i Madison. Vi delade ägghöns med några kompisar här i Alaska ett tag...det gick inte riktigt runt. Dels för att det blir minus 40 och nedåt på vintern och det kostade så mycket att bygga ett insulerat hönshus, men även för att några jäkla lösspringande hundar (som det finns så många här av...folk håller helt enkelt inte koll på sina hundar här) käkade upp varenda en efter att de brytit sig in i hönsgården, ja alla utom en.. :(

Ja skulle vara jättekul att komma förbi er någon gång! Ska absolut ha det i åtanke om vi åker på någon utflykt åt det hållet :) Ni får som sagt även glida förbi oss om ni har vägarna förbi!!

Svar: Nej vad trist med hundarna! Här får man ersättning av ens motsvarande kommun i fall att lösspringande hundar dödar ens höns. Förhoppningsvis kommer ni inte ha samma problem i Madison, men det kan vara värt att kolla upp i fall att ni har otur igen. Hur var det annars att ha höns? Var de bara tänkt som äggläggande höns eller hade ni tänkt äta dem sen också?
& ni är hemskt välkomna! Har velat se Chicago hur länge som helst, så kanske att vi bilar iväg åt ert håll när jag väl får lämna Kanada igen...
Ida

2016-05-08 @ 05:38:09
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog
Postat av: Jo

Hu så läskigt!

Svar: Jag vet, blä liksom att sitta på backen & långsamt koka till döds... Nej, det blir till att vara väldigt aktiv på kycklingomhändertagarfronten i fall att vi får en sån där jättevarm sommar som det kan bli här ibland.
Ida

2016-05-08 @ 09:12:11
Postat av: Alex

oj oj. Bra att du delar med dig, jag är ju också så sugen på höns. Min mamma hälsade på min morbror nyligen och han har några silkeshöns som jag fick bilder på. Herregud så söta! och tydligen jätte sociala och gosiga. Kommer springande och äter digestive kex ur händerna. Blev sååå sugen på att köpa några typ igår

Svar: Vi har en granne som har silkies & de är ju bara helt vansinnigt söta! Om vi gillar de vanliga hönsen kommer vi nog att skaffa ett par silkies längre fram som husdjur åt Tor/för att ruva fram kyckligar (tydligen lägger de inte så värst mycket ägg men är väldigt bra mammor).
Ida

2016-05-08 @ 09:20:38
URL: http://www.swedesa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0