Failure...

Nu är ju skolskjutningar tack & lov inget som Kanada upplever på samma sätt som USA, men skolsäkerheten är något som ändå tas på väldigt stort allvar. Så förrutom de vanliga brandövningarna övar man även på "lock downs". Idag var det lock down övning på Tytler - komplett med Guelphs lokala poliskår på plats. Planen var följande: lock down varning utfärdas i skolans högtalarsystem (PA), alla lärare låser in sina klasser i klassrummen, barnen gömmer sig i ett undangömt hörn & är tysta tills polisen förkunnar att lokalen är säkrad. Dessa direktiv följdes till punkt & pricka av samtliga i skolan förrutom vår toddler group. Dels hade ingen informerat oss om att det var övning på G & dessutom var PA-systemet urkopplat i vårt rum. Så medan resten av skolan tystnade fortsatte vi glatt & ovetandes med våra aktiviteter - som idag råkade vara "baby music group". Således bankade tre glada 1-åringar på kastuller, slog i cymbaler & hamrade med trumpinnar på varandra/ihåliga plaströr & LJUDVOLYMEN VAR LIKSOM HÄR UPPE. Det kan även hända att Jen & vi mammor bidrog till kakafonin... ända tills arg vaktmästare dök upp & informerade oss om att vi hade misslyckats med övningen. Själv kan jag ju tycka att misslyckandet inte riktigt låg hos oss - utan snarare i hur det hela kommunicerats av skolan. Dessutom, tycker faktiskt att de ska vara glada att vi uppmärksammade att deras system lider av vissa brister!

Kommentarer
Postat av: Jo

Helt klart att ni inte ska få skäll utan tvärt om. Som du skrev, det här visade ju på brister i deras system.

Svar: Japp, det var väl inte bästa planeringen att inte ha alla lokaler uppkopplade... Men men, nu vet de i alla fall till nästa gång & så kanske de kan kolla upp om vi har brandlarm när de ändå håller på!
Ida

2016-05-13 @ 12:35:04
Postat av: Ann

Meh, vilka jäkla puckon. Det var ju verkligen inte NI som misslyckades med den där övningen. Kommunikation är A och O, samt att högtalarsystemet fungerar i alla rum.

Svar: Alltså, jag skrattade bara åt det hela. Det kändes lite som om vi gjorde precis raka motsatsen till vad som var tanken med övningen - har nog aldrig genererat så mycket oljud i mitt liv! :)
Ida

2016-05-13 @ 18:43:46
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0