Love the sages!

För någon vecka sen lärde jag mig att 7 plantor räcker i vilken rabatt som helst - annars blir det lätt för rörigt. Alltså... jättesvårt att hålla sig till den regeln! Så fort jag befinner mig i en handelsträdgård vill jag ha ALLT. Så att begränsa mig till sju känns sjukt orealistiskt. Men... jag har i alla fall försökt med det tänket i rabatten på framsidan & planerar därför enligt följande: Lambs ear (check på en massa plantor), Lavendel (2 - behöver fler), Cat mint (2), Sedum – autumn joy (har jättemånga), Cosmos (4 plantor men nästa år byter jag ut dem mot Echinacea), African violet (mest för att de växt vilt i gräsmattan & det kändes så trist att köra ihjäl dem med gräsklipparen) samt May night (1) & Russian sage (0). Köpte min May Night salvia i lördags & det kan vara den finaste blåa färg jag någonsin sett. Är helt kär!
Alltså hur tjusig?! Den fick bo hela helgen i badrummet eftersom det blev tvärkallt (det snöööade hela söndagen) & jag hade lätt kunnat bo där inne tillsammans med den. Är så förtjust att jag i nuläget sitter & googlar på "sage garden" & funderar på om jag inte kan viga ett litet hörn av trädgården till olika varianter av just den här plantan... I så fall kommer jag lätt att investera i en av förra sommarens favoriter - pinapple sage. 
Blommade jättesent, inte förrän i oktober - men så fin & så luktade den helt ljuvligt för en ananastok som jag! Jooo, jag måste nog få till en sage/salvia kollektion redan det här året!

Kommentarer
Postat av: Jo

Så kul att det där med sju varianter kommer till användning; Monty, vad skulle vi göra utan honom =)
Det var verkligen en väldigt fin färg. Jag ser så mycket fram emot att komma, både för att träffa er, förstås, men även för att se trädgården =)

Svar: Vi får jobba på då, så att du har extra mycket att titta på när du kommer hit. Har dessutom ett par trädgårdsöverraskningar att bjuda på! :)
Ida

2016-05-18 @ 10:12:12
Postat av: Jo

Åh, spännande!

Vet inte om du såg mitt meddelande men jag glömde helt bort Skype vilket är så typiskt för jag har sett fram emot det i två dagar. När kan du nästa gång?

Svar: Jo jag såg & jag svarade i en annan kommentar - men jag tar det igen. Du behöver inte oroa dig, jag hade helt missat att du hade tid i torsdags! Så - nästa vecka - kan alla dagar utom måndag.
Ida

2016-05-20 @ 07:16:17
Postat av: Jo

Hoppades lite på att du också hade missat och det hade du, vad bra =) Ska vi försöka på onsdag?

Svar: Haha - vilka virrpannor vi är! :) Men ja, vi satsar på onsdag!
Ida

2016-05-21 @ 14:51:55
Postat av: Jo

Har ställt alarmet den här gången =)

2016-05-24 @ 09:36:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0