Svartvinbär - steg 1!

Men härligt, vi fick ner ett par svartvinbärsplantor igår! Såg lite dystert ut ett tag då vår handelsträdgård var helt utan, men vi tog en liten road trip & kom hem med två plantor som jag genast knölade ner i våra pallkragar (eller, inte genast - dränkte dem i vatten först & lät dem stå en timmer eller så innan jag grävde ner dem):
Men som ni kanske ser så gapar pallkragarna lite tomt på sidorna...
Så här, jag blev helt enkelt snål. Buskarna kostade ju inte jättemycket, 130kr styck, men svartvinbär är ju så vansinnigt lätt att ta skott ifrån & odla upp själv att jag liksom inte kunde med att köpa mer än en buske åt varje pallkrage.
Nackdelen med den här strategin är visserligen att det kommer att ta ett år eller två innan vi har en fin svartvinbärshäck, men under tiden kan jag använda resten av utrymmet åt att odla annat så jag får helt enkelt vara glad med det samt försöka mota min OCD i grind & lära mig att leva med den asymetri som råder för tillfället...
I vilket fall - steg ett av svartvinbärshäcken är avklarad & jag är jättenöjd med det SAMT de små svartvinbärsblommor som redan dykt upp. Hade ju varit grymt om vi kunnat få ett par bär redan nu i år! Oh, & om någon undrar över det spretiga gröna till höger om buskarna...
Råkade kanske köpa på mig alldeles för mycket rödlöks & purjolöksskott... Så efter att jag planterat ett gäng i pallkragarna på baksidan av huset hade jag fortfarande en hel massa kvar samtidigt som Tors tålamod tog tvärslut. Fick panik-knöla ner dem & måste försöka hitta ett annat hem till dem senare under veckan. I nuläget lutar det åt "lök i kruka" i brist på bättre alternativ... Med andra ord, måste få till vår sido-trädgård asap!

Kommentarer
Postat av: Jo

Så fint! Är så kul att se varje steg i utvecklingen =)

Svar: Tack! Om du tittar noga så kan du se ett gäng små gröna blad framför boxarna - det är smultronen som jag hoppas ska ta sig & täcka marken framför.
Ida

2016-05-02 @ 09:40:30
Postat av: Jo

Ja! Vad kul, ska hålla tummarna för att det tar sig =)

Svar: Än så länge ser de lite ledsna ut, men jag håller tummarna för att de ska börja ta sig snart. Monty sa till & med i ett program att de är härdiga, så då tycker jag att de borde fixa det!
Ida

2016-05-03 @ 07:42:29
Postat av: Ann

Jag blir så inspirerad av dina fina blomlådor!! Nu vill jag också börja plantera saker!

Å ja, ett stenkast ifrån er är Madison. Här är det samma sak (i Alaska alltså), med att det inte är så konstigt att ibland köra 80 mil enkel väg för en helgutflykt, det är ju bara ett stenkast :) Det är ju bara 100 mil till er från Madison haha!

Svar: Men tack - blir så glad! Det går ju inte jätte snabbt, men det är så roligt att vi i alla fall börjar få lite gjort! Nu hoppas jag på mer framsteg till helgen!
Haha, ja & då var jag ändå ganska van från norrland - tre timmars bilresa var liksom inte så där jätte mycket. Men här är det ju på en helt annan skala! Har du vägarna förbi så är du i vilket fall hemskt välkommen att knacka på för att låna socker eller ta ett glas vin. :)
Ida

2016-05-04 @ 19:03:42
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog
Postat av: Jo

Ja, om Monty säger det så borde det stämma =)

Svar: Precis! Vi får lita på husgurun helt enkelt!
Ida

2016-05-05 @ 08:16:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0