Våren har kommit till Ontario!

Det har varit en rätt grinig vår här i Ontario. Någon enstaka dag då det varit kring 20C, men i övrigt har det varit ett enda långt snålblåsigt, snöigt, regnigt elände. Förra året hade vi liksom full sommar från april, medan idag var första dagen då naturen faktiskt levererade lite ordentlig vår. Först ut - knopp på vårt lilla körsbärsträd som vi fick av farmor när hon var här förra året!
Alltså - ni förstår inte hur STORT det här är! För någon som vuxit upp i norrland, att ha sitt alledeles egna körsbärsträd i trädgården... nästan religiöst. Hög på körsbärsblom tog Tor & jag en promenad i parken & hittade... ja men kanske kanadensiska vitsippor?
Ingen aning vad det egentligen är, men här är vi inte så nogräknade - är det vitt & växer på våren är det nog för att jag ska bli nostalgisk! & SEN... SEN blev det vårjackpot!
Sex små nykläckta, supersöta, kanadagässungar! Måste gå tillbaka & fota med bra kameran någon dag för jag vågade inte gå närmare för att ta ett bättre kort med mobilen. Dels för att jag inte ville skrämma ungarna, men även för att föräldrarna i ärlighetens namn är rätt läskiga. Har blivit jagad av gäss nog många gånger (en gång, när jag var 4 - förstå hur stor en kanadagås är för en 4-åring) för att hysa en hälsosam respekt... Det här var troligtvis höjdpunkten på Tors dag (i konkurrens med en traktor). När en liten gässling rymde & blev tillbakajagad av pappagås skrattade Tor så att hela ansiktet dallrade!

Kommentarer
Postat av: Malin C

Kanadagäss är väldigt söta, eller ja ungarna är väldigt söta! Men förra sommaren hade vi 30, ja TRETTIO, i trädgården och det de lämnar efter sig är mindre gulligt.

Svar: Men hjälp! 30 gäss i samma trädgård hade varit hemskt! Tänker bara på hur det är i parken ibland & inte alls kul att ha samma hemma... Tur i alla fall att C inte kunde springa runt då & så får vi hoppas att de hittar ett annat ställe att hänga på den här sommaren!
Ida

2016-05-05 @ 18:14:33
URL: http://www.vavawoom.com/malinclapper

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0