Beige eller mörkblått?

Här är det rätt viktigt med Christmas stockings. Allra helst ska man ha en fungerande eldstad med en mantel & så har hela familjen semi-matchande sockor med sina namn broderade på. Typ så här. Nu har vi ju ingen eldstad här i huset, & Paul sitter inte på en "familjesocka" vart mönster vi måste återskapa för Tor & mig, så vi hade ju kunnat skippa sockeriet helt & hållet. Fast så känner jag att jag ju propsar ganska hårt på svensk jul, så liiite nordamerikanska influenser känns det väl rättvist att väva in... så in på scen - Tors socka! Köpte ett kit från ett par mennoniter (de är Queens på allt som heter Quilt) när mamma var här & nu har jag klippt ut nästan alla delar:
& alltså, det är ju lite jobbigt att vara så himla petig med detaljer ibland - för även fast jag tycker att snögubben är supersöt så kräks jag lite på själva sockfärgen. Den känns liksom så otroligt ojulig & ofestlig... Så där obestämt beige/grått, som ett lerigt fält i mars.
Visst hade det varit finare om jag försökt få tag på liknande material i kanske mörkblått?

Kommentarer
Postat av: Jo

Ja, roliga färg har jag nog sett. Tror att mörkblått skulle vara jättefint om du inte vill köra mer jul och ta mörkgrönt.

Svar: Jag har redan ett mörkblått tyg som jag tror hade kunnat fungera, så jag testar nog med det först. Grönt är fint, men kanske mer till ett skogsjulmotiv? Tänker typ fåglar & hjortar.
Ida

2016-11-04 @ 11:50:48
Postat av: FARMOR

Jag tycker strumpan är fin.
Tänk på att vår tidigare tomte var grå.
När jag var liten så hade inte tomten röd dräkt.

Svar: Grått hade jag varit OK med, det är just den här smuttsgulgråa som jag tycker är hemskt trist. Jag kom precis på att jag har ett tyg i källaren som hade kunnat passa, så jag ska klippa till en socka version 2 & fota så får vi se vad som passar bäst!
KRAM!
Ida

2016-11-04 @ 16:22:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0