Lagändring kanske?!

Läste den här artikeln idag & hakan slog i bröstet med en duns. Kanada & Sverige är nämligen vanligtvis väldigt lika varandra, på så många vis, men i den här frågan är ju Kanada bara ljusår efter Sverige. För HUUUR kan det fortfarande vara tillåtet här i Kanada att slå sina barn helt godtyckligt?! Googlade runt lite & tydligen var det också fritt fram för lärare att aga elever fram till 2004... I jämförelse så blev det olagligt i Sverige redan 1958 & föräldrar har inte fått slå barn sedan 1966. Vi saxar lite från artikeln:
 
"Throughout history, Canadian law has permitted and legitimized all manner of violence against beings seen as inferior. At various points in history, the physical punishment of slaves, servants, sailors, apprentices, prisoners, wives, dogs and children has been permitted."
 
Så vid något tillfälle har Kanada alltså beslutat att det är olagligt att slå både sjömän & lärlingar. Barn däremot, näää barn är det fritt fram att uppfostra med näven! Slå inte din hund eller dina tjänare, men varsågod & sätt skräck i dina barn med sleven. Herregud... det är ju så bakom att jag blir mörkrädd!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tyvärr så är aga inte straffbar i Frankrike heller!!? Ofattbart!!

Svar: Men herregud... det är ju ändå 2016, nästan 2017, kan inte förstå att så många länder inte kommit längre! Det lagstiftas ju om så otroligt mycket olika saker, små skitdetaljer i vissa fall, men att skydda de minsta medborgarna det vill man inte ta tag i? Nej precis som du skriver - OFATTBART!
Ida

2016-11-24 @ 22:14:23
Postat av: Gunilla N

Syftar alltså på det du skriver om barnuppfostran. Blev mycket förvånad över att Kanada inte låg ett steg före Frankrike!
Gunilla N


2016-11-24 @ 22:41:31
Postat av: Gunilla N

Ett litet tillrattalaggande apropa barnaga.
Det ar sedan den 2 juli i ar 2016!!..forbjudet att sla sitt barn i uppfostringssyfte har i Frankrike!
Hade missat detta. Sa vad sager man?..battre sent an aldrig kanske. Huaa!

Svar: Men applåd ändå för att de ser över lagar & ändrar sig! Nu har vi ju en rätt ny liberal regering här i Kanada, så man kanske vågar hoppas lite på förändring...
Ida

2016-11-26 @ 13:31:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0