Baby Chicken update!

Det är ju ett tag sen jag uppdaterade hur det går med våra baby chicks vilket har berott på att de inte gööör så himla mycket mellan de är ett par veckor gamla & fram tills de är en 17-18 veckor. Eller, det är klart att de gör saker men i den där mellanåldern var de helt enkelt inte så himla roliga. Dels var de inte längre de söta dunbollarna vi kom hem med i en liten låda & dels var de i ärlighetens namn rätt labila & otrevliga. Så pass att jag temporärt döpte en av dem till broth (buljong). Men nu börjar de bli så pass stora att det börjar hända grejer. Deras plymer har växt till sig rejält & så har kammen ändrat färg till rött. Dessutom har de börjat bli trevliga. Inte så som våra "gamla" tjejer, men de låter oss plocka upp dem & de försöker inte attackera en precis hela tiden. 
Tor ÄLSKAR dem, så det är himla skönt att det åtminstone går att lita lite på dem... hur mycket man nu kan lita på en höna. De har dessutom börjat följa oss runt på gården, vilket jag tar som ett tecken på att de närmar sig fasen där de aktivt börjar tänka på oss som deras tupp-substitut. Längtar tills de är där, för det är så himla roligt & mysigt att ha en liten skrockande flock knatandes efter en vart man än går. 
& om lite mindre än två veckor blir de 20 veckor gamla & det mina vänner är en milsten när det kommer till höns. Det innebär nämligen att vi kan börja spana efter egg. Herregud vad jag längtar efter vackra blå ägg, så pepp!
 

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Tor ser verkligen ut att tycka om de små liven...och är inte det minsta rädd heller. Så söt !!☺️

Svar: Han älskar dem & är så gullig & försiktig med dem!
Ida

2017-08-31 @ 23:12:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0