A good deed...

Måste bara få dela med mig av den här lilla historien, för den gjorde både Paul & mig så himla glada... Igårmorse lämnade vi av Tor på förskolan & stressade sedan iväg för att köpa tårta, ballonger & annat party-relaterat. Som vanligt var det stressigt & vi svettades runt i affär efter affär i 110 & svängde slutligen in på vår ballongaffär för att placera en order för pickup. När vi kommer in står en äldre man & pratar med butiksägaren, så vi hänger bland hyllorna i närheten & väntar, vilket gör att vi hör delar av konversationen. Mannen i fråga letar efter någon som hon inte har & hon börjar föreslå en rad affärer som är typiska Ida-affärer (i.e. pyssel) & avslutar med att säga "perhaps Michaels, you know in the cupcake section?". Um, & här gick det ju liksom inte att INTE bryta in & fråga vad det var han letade efter. Visar sig att den lille farbrorn & hans fru tillbringat de senaste månaderna med att bygga upp ett gigantisk miniatyrlandskap inför julen. Tåg, skolhus, trailerpark (Alltså, vi har skrattat så mycket åt det faktum att de till & med lagt till en trailerpark, för inget säger väl Christmas så mycket som en trailerpark?!) - allt elektrifierat & nu var de ÄNTLIGEN klara med allt förrutom att de kommit på att de inte hade några kanadensiska flaggstänger. Så därför bestämde de sig för att köpa små flaggor på tandpetare, bara det att det inte fanns att köpa någonstans & nu stod han där - den lille skäggige gubben - & såg helt punkterad ut för att han varit på vartenda affär han hade kunnat komma på utan att få napp. Paul & jag sitter alltid på att litet lager kanadensiska & svenska flaggor, så att vi kan fira födelsedagar & nationaldagar, så vi bara tittade på varandra & erbjöd honom våra flaggor på studs... & han började gråta av glädje! Alltså tänk er, en liten skäggig farbror - inte helt olik jultomten - som står & gråter för att vi erbjudit honom våra flaggtandpetare. Det var så himla sött & lite hjärtskärande på samma gång, att göra någon SÅ glad för något SÅ litet!
Så Paul brände hem med bilen (vi bor kanske 30 sekunder bort med bil) & återvände med en liten påse med tandpetare & det var bara ett sånt feel good ögonblick när han fick påsen i handen. Sen försökte han betala & vi vägrade & då började han nästan gråta igen & så tackade han ungefär 20 gånger & sa att vi hade "made his day"... & det här var väl ungefär världens längsta bloggpost om tandpetare EVER, men Paul & jag gick runt & kände oss helt varma & glada inombords hela dagen så jag var bara tvungen att skriva om det. Det visade bara så himla tydligt hur LITE det behövs ibland för att glädja någon annan!

Kommentarer
Postat av: alexandra

men åh så fint :D

Svar: Ja en riktig liten solskenshistoria! :)
Ida

2017-12-08 @ 08:07:30
Postat av: Jo

Det krävs verkligen inte mycket för att göra någon glad =) Härligt att få göra någon SÅ glad en dag då man själv är stressad.

Kram!

Svar: Nej det var liksom en så pyttig grej, bara ett litet gäng tandpetare med en pappruta på, men man såg verkligen att det gjorde hela hans dag.
Ida

2017-12-08 @ 10:21:19
Postat av: Gunilla N

Oh så himla fint 😄!! En riktig solskenshistoria. Tänk så lite det behövs för att göra någon lycklig.

Svar: Visst var det fint?! Både Paul & jag var SÅ himla glada för de där tandpetarna att vi gick runt & bara mös hela dagen över att det kändes så fint. :)
Ida

2017-12-09 @ 22:26:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0