December 1st...

I min familj har det ju varit tradition med paketkalender, eller snarare så här - farmor har varit helt fenomenal med att hålla igång en paketkalender i årtionden. Ett par år skickade hon iväg hela FYRA kalendrar (två barnbarn samt partners), helt otroligt! Så för oss kändes det självklart att fortsätta med den traditionen även fastän det aldrig kommer att bli riktigt samma sak... Men, bara för att det inte är samma så behöver det ju inte innebära att det är dåligt! Dessutom tröstade det att hålla fokus på att allt som innefattar en glad Tor i regel värmer mer än allt annat. Så sagt & gjort, Paul & jag tåtade ihop en hel drös med små paket & så var min mamma jättegullig & skramlade ihop en bunt hon med & på sätt fick vi allt klart närmare en hel veckan innan dagen D. Med andra ord, någon form av nytt rekord i framförhållning för att vara oss. MEN, vi kunde inte riktigt bestämma oss för hur vi skulle ge paketen till Tor. Farmor broderade en paketkalender till mig för en himla massa år sen & jag har alltid tänkt att Tor skulle ha den, men så insåg vi att han helt enkelt är lite för liten för att kunna se så många paket på en & samma gång & inte tappa det helt när han inte får öppna allt på samma gång. Så Paul föreslog att vi skulle hänga upp kalendern & bara knyta på ett paket åt gången... men på något sätt kändes det så deppigt. Det blev liksom en sån stark påminnelse om att farmor aldrig kommer att skicka små adventskalender-paket igen... Vi var med andra ord tvugna att komma på en plan B så i sista sekund igårkväll skiddade vi in på vår järnaffär & köpte...
En pytteliten elektrisk eldstad! Så, nu är tanken att tomten ska lämna ett litet paket uppe på den varje dag fram till juldagen. Jo för jag bestämde mig för att utöka kalendern med en dag för att arbeta in Pauls tradition också. 
& så ska vi "bygga på displayen" fram till jul: minigran, en liten hylla ovanpå som vi kan hänga sockor ifrån & batteridrivna lyktor. 
Så just nu ser det lite kalt ut, men jag hoppas få till hyllan redan nu under helgen & så vill jag försöka få tag på en liten julig matta som kaminen kan stå på. Kanske till & med en fårfäll! 
 
& hur gick den första morgonen? Tor bara drog efter andan när han såg sin lilla kamin (vi smugglade in den medan han låg & sov) & lyckan var total över att öppna det första paketet som innehöll en samling med pyttesmå Peppa Pig böcker. Så så här långt är det succé för oss båda!

Kommentarer
Postat av: Alex

åh vad mysigt! Så himla gullig kamin!

Jag har hittat på en liten egen variant mix av nisse dörr, elf on the shelf och paket kalender (nisse med tillhörande magisk dörr dök upp natten till idag. Han lämnar brev med uppdrag som att baka, hänga upp krans på dörren, se en julfilm, åka skridskor, för att vi ska få julstämning och få allt klart till jul. Sen avslutas det hela med att han sätter upp julgranen natten till julafton. och när vi vaknar på julafton är de bara snöiga små spår som leder in i väggen där dörren brukade sitta. Då har han jobbat klart och åkt tillbaka till nordpolen)

Svar: Men herregud så sött, jag måste omgående googla på små tomtenissedörrar - har aldrig hört om det innan & så BAM, två kommentarere om det på en & samma gång. Någon elf on the shelf blir det dock inte, Paul tycker att de är jättecreapy. :)
Ida

2017-12-01 @ 21:39:54
Postat av: Camilla

Inatt flyttade en tomtenisse in till oss och varje lördag och söndag fram till julafton har pappas sambo ordnat paket åt barnen. Hon sydde även strumpor som paketet ska läggas i. Men i år hittar jag inte strumporna så Alice skrev ett meddelande till tomtenissen om hen har någon lösning. Alvin blev helt till sig av att se tomtenissens dörr och har knackat på den flertalet gånger idag.

Jag tror att lösningen är att lägga paketen på sängkanten..

Men er lösning är jättebra och roligt att fylla på kulissen under tiden. Alltid kul att se barnens förväntningar och deras glädje när de upptäcker det nya :)

Svar: Men åh, en liten tomtedörr låter ju helt fantastiskt spännande! Lite som Selmas saga förra året (som vi tokälskade). Måste lägga det här på minnet till ett annat år... fungerar det även på de äldre barnen?
Ida

2017-12-01 @ 21:44:08
Postat av: Camilla

Alice är väldigt tvekande, hon tror inte riktigt på nissen men ändå skulle hon skriva ett brev till hen för strumporna var borta. Alice är ju ändå 8 år nu. Ville vet jag inte, han har inte sagt något men annat så håller han god min för Alvins skull. Jag älskar att spä på barnatron på tomten!

Får du inte tag på det i Kanada, så hör av dig. På Gekås Ullared säljer de såna och då kan jag försöka fixa fram det till dig. :)

Svar: Åh, men om Alice är i det stadiet så kanske den här länken kan hjälpa - det är så vi tänker "break it to Tor": http://www.huffingtonpost.ca/entry/a-lovely-non-traumatizing-way-to-break-the-news-about-santa-to-your-kids_us_5845b3c6e4b028b323389153
& jag tror att vi kör på spisen det här året, så kanske vi bygger en dörr nästa år - men tack så jättemycket för det gulliga erbjudandet!
Ida

2017-12-02 @ 08:30:41
Postat av: Jo

Bra idé! Och det låter som att det kommer bli riktigt mysigt där inne, blir lite avundsjuk =)

Svar: Haha, jag förstår känslan - förstå så himla härligt att vara 3år igen & verkligen tro på tomten & få sin lilla egna miniatyreldstad! Jag hade typ smällt av om jag fått det i den åldern!
Ida

2017-12-02 @ 11:21:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0