Panik-kallt!

Det har smällt till & blivit skitkallt i typ hela Kanada. Just idag var faktiskt Ottawa världens kallaste huvudstad & i Alberta är det just nu kallare än på Mars. True story. Hääärligt! Här i Guelph var det -21 grader när vi vaknade imorse & det är så där festligt i ett hus som är 100 år gammalt & dessutom inte riktigt byggt enligt den standard som jag växte upp med. Säger bara TACK GODE GUD för att vi valde att spruta in isolering på vinden i slutet på november! Världens tråkigast utgift då, men nu sitter jag här & tokgottar mig åt att huset är 30% varmare än vad det hade varit utan isoleringen! Men nu har vi inte bara oss själva att tänka på utan vi har ju också hönsen & när vi insåg i söndags eftermiddag att natt-tempen skulle gå ner till -25, -27C den här veckan så var det ju bara att ta itu med projekt "panikrenovera ihop ett bättre hönshus". Vi har ju redan två väldigt trevliga små hönshus, varav det större är isolerat & fungerade super genom hela förra vintern, men så här låga temperaturer klarar de INTE. Så i princip hela juldagen slet Paul på inne i vårt trädgårdsskjul för att få ihop en liten vinterbonad stuga åt hönsen & precis innan kvicksilvret slog i botten kånkade vi över hela skaran i värmen. Eller värmen & värmen, temperature ligger kring nollan - men bra mycket varmare i alla fall!
& nu sitter de där inne i skjulet & KLAGAR samtidigt som de vägrar gå ut när vi försöker kolla om de inte vill sträcka på benen i alla fall lite... Har en vag känsla av att de lätt valt att flyga söderut om deras runda små rumpor bara klarat av att lätta från marken! 
 
p.s. har ju inte alls med det här inlägget att göra men jag MÅSTE bara dela den här hönsfilmen! En liten del av mig bara "men skit i att lära Tor att spela piano, här blir det lektioner med Fan Girl istället!"

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Ruskigt kallt!! Hoppas hönsen klarar kylan... Är det verkligen på riktigt som hönan spelar piano?? Nästan otroligt !?
Gott Nytt 2018 💝


Svar: De tycker absolut inte om att det är så kallt, men nu är de i alla fall lite bättre rustade inne i trädgårdsskjulet. Just nu är det -15 ute & "bara" -1.5 inne hos dem. Inte jättehärligt med andra ord, men i alla fall nog varmt för att vi inte ska behöva stressa över att de ska få köldskador på fötterna & kammarna. Vi jobbar även kontinuerligt på att göra det ännu varmare där inne: täta läckor, sätta upp mer isolering & ge dem mer halm när temperaturerna dalar ännu mer nu till veckan.
& höns dras till allt som är rött, så när man tittar på videon ser man att tangenterna lyser upp med ett svagt rött sken & så pickar hon på dem på direkten - så jag tror att det är äkta! Har tittat typ 10 gånger & bara älskar ihjäl den lilla damen!
Ida

2017-12-30 @ 22:45:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0