Total lycka!

Igår var en stor stor dag i vårt hus... för vid 10-tiden på morgon backade en pickup truck upp på vår avfart & lastade av...
Vårt alldeles splitt nya Roland piano! Japp, efter att ha pratat om det i nästan 10 år har vi äntligen skaffat oss ett piano! Vi har ju som jag nämnt tidigare letat efter ett bra second hand piano, men trots att vi följt upp annons efter annons har vi aldrig hittat ett vettigt alternativ. Antingen har de luktat konstigt, låtit sprucket, varit permanent stämda en halvton lägre, vi har förlorat budet eller så har personen som skrivit annonsen ändrat sig i sista sekund. Tillslut gav vi upp på annonserna & knatade över till den piano-affär som vi trots allt har på andra sidan vägen från vårt hus & så fort vi förklarat vårt ärende sa kvinnan bakom kassan "Alltså, när ni har ett så litet barn - har ni inte funderat på ett elpiano?"... & det hade vi ju inte alls. Paul & jag har varit väldigt traditionella kring vårt pianotänk & inte ens övervägt ett elpiano. Men som hon påpekade, när ska man egentligen kunna öva om man INTE har ett elpiano med hörlurar? När barnet sover... hahaha! Nej, kanske inte riktigt aktuellt. När barnet är vaket? Um, då vet man ju hur det blir - argt barn hängande kring armen/benet, skrikande efter UPPMÄRKSAMHET! Så när det visade sig att affären hade ett helt fantastiskt bra kampanjpris bestämde vi oss helt enkelt för att prioritera den här investeringen. Jag ska inte ljuga, det var inte skitbilligt om man säger så & vi hade definitivt kunnat lägga de pengarna på andra saker som kanske hade varit mer vettigt rent finansiellt, men det låg väldigt mycket känsla i det här köpet. Farmors högsta önskan var nämligen att Tor skulle få växa upp med ett piano. Så det är därför jag har jobbat extra hela hösten, så att vi skulle kunna uppfylla den önskningen. Så även om jag haft ångest över hur mycket det kostade var det värt varenda dollar (nästan) bara för att få se Tors min när han kom innanför dörren igår efter förskolan. Leendet bara spred sig över hela ansiktet & sen skrek han "Yey, Santa came with a piano!" & började spontandansa! Nu är han ju lite liten för att kunna spela på riktigt, men han tycker om att sitta på bänken & plinka så det är lovande, & Paul & jag slogs typ om det efter att han lagt sig igår!
Själv inledde jag morgonen med lite Fur Elise (helt fantastiskt hur mycket man minns ändå, jag har inte spelat på 16 år & det sitter fortfarande i fingrarna!)... som duett. Mammut satt nämligen bredvid mig i ungefär 20 minuter & plinkade sporadiskt med tassen!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Skönt att få rådgivning i ert köp och att ni äntligen hittat ert piano.

Så roligt att se Mammut på bild, så länge sedan nu.

Svar: När hon sa det där om hörlurar så var det ett sånt AHA-ögonblick för oss båda. SÅ glad för att vi gick dit & inte la ner en massa pengar på ett klassiskt piano bara för att sen inse att det är kört på att öva! Som det var igår kväll kunde vi båda sitta & spela var sin timme efter att Tor lagt sig, helt fantastiskt! & så är jag så imponerad över att det ändå ser ut som ett riktigt piano & inte bara en keyboard. PLUS, den har bluetooth & vi kan ladda ner noter på en ipad & använda istället för traditionella notblad. Helt golvad över all denna progress!
& ja, jag insåg när jag laddade upp bilden att katterna har varit sorgligt underrepresenterade här på bloggen de senaste åren. Får försöka bli lite bättre på att inkludera dem!
Ida

2017-10-12 @ 15:40:01
Postat av: Camilla

Men wow! Vilka finesser! Trots det är tradition med notblad är det roligt att kunna söka efter noter på nätet :)

Ibland får den personliga servicen kosta lite också, vilket jag uppskattar i stora inköp.

Svar: Absolut, när det gäller stora inköp känns det helt klart bättre att ha lite hjälp på vägen!
& pianot är en STOR hitt bland oss alla så här långt, det fungerar nämligen också som högtalare så Tor ber oss ständigt & jämt att spela musik ur det. :)
Ida

2017-10-14 @ 08:12:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0