Chili shock!

Häromdagen fick vi en hel låda med små cherry bomb chilis av Pauls kompis Phil & det var ju jättesnällt, men vad gööör man egentligen med ett par 100 chilis på ett bräde?! Känner mig väldigt begränsad på just det här området, Sverige känns liksom inte direkt som en matkultur som vräker på med chili i maten... Anyway, något var jag ju tvungen att göra så jag beslutade mig för att försöka torka åtminstone en del. Har en "food dehydrator" (alltså en maskin med brickor i flera lager som cirkulerar varmluft) som jag ryckte fram & började fylla upp med chilis. Bara det att jag efter 10 urkärnade chilis började få andningssvårigheter. Kunde hantera en massa nysningar & hosta, men när halsen snör ihop sig är det liksom läge att sluta. Så Paul fick ta över &... jaaa, han är ju inget kitchen genius det är ju helt säkert. Inte bara fick han till att gnugga han sig i ögonen med chilismutsiga fingrar utan han gick även & kissade utan att kanske helt tänka till... Men han fick i alla fall till 30 chilis innan han kollapsade på soffan i en liten kvidande hög!
 
& i fall att någon sitter på ett bra, chili-rikt, recept så får ni gärna lämna en kommentar. Har liksom fortfarande väldigt mycket att arbeta mig igenom...

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Kan man kanske göra egen chillisås? Du som verkar ha koll på konservering kanske kan köpa på dig lite mindre burkar och göra? (tänker mig att man inte direkt gör åt med en halvliter chillisås i taget...)

Svar: Haha, nej en halvliter är väl att ta i men ett par små burkar hade kanske varit något... För börja googla recept!
Ida

2017-09-12 @ 14:59:04
Postat av: %25C5sa

Trä upp på tråd för torkning
http://www.thechilliking.com/how-to-make-a-chilli-ristra/

Svar: Oh, det låter som ett perfekt knep - inte jättemycket jobb, inget hackande & det hade passat perfekt att hänga upp i vårt kök!
Ida

2017-09-12 @ 17:45:32
Postat av: Maria Årzén

Hahahahaha....jag dööör va roligt:))

Svar: Jag vet... Försökte desperat att vara förstående & bekymrad över Pauls liiidande, men det gick ju inte att låta bli att skratta!
Ida

2017-09-12 @ 20:06:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0