Eating local and goats...

Är så himla lycklig över hur bra trädgården går i år! Visst, det är vissa saker som inte fungerar 100% (typ allt som växer i sparrislådan går uselt - ja förrutom sparrisen då, så jag måste klura vidare på det) men på det stora hela går det fantastiskt. Vi har kunnat skörda sen mitten på maj & hitintills har vi fått ihop mer än 14kg & då har tomaterna inte ens börjat komma in än! Dessutom har jag lyckats odla en massa olika saker som jag tidigare har tänkt på som "svåra" - typ spenat & morötter. 
Att kunna gå ut & dra upp en handfull morötter till lunch är typ ren & skär lycka för mig! Är lätt besatt av morötter med hummus - så himla gott! I princip varje lunch under den här långhelgen har sett ut enlig följande: morötter med hummus, surdegsbröd från marknaden med egna tomater & fetaost & så en liten ostbricka med ostar från världens bästa getostfarm. Faktum är att vi är så pass hardcore fans av deras ost att vi åkte ut dit idag & hälsade på - så att Tor skulle få se vart osten kommer ifrån. Känner att sånt är viktigt, att han förstår att det här är något vi får från djuren, inget som bara magiskt dyker upp i affären. 
Nackdelen med besöket var dock att Tor, som var i himlen så länge vi var kvar på farmen, tillbringade merparten av hemresan gråtandes över att han inte fick ta med en get hem. Eller som han sa, "mamma and pappa, you keep making bad decisions!" Hepp... Så nu är vi två i familjen som har "GET" på vår bucket list!

Kommentarer
Postat av: Jo

Härligt att det går så bra med trädgården!

Tors kommentar = 😂😂😂 Gullunge 😊

Svar: Alltså vi hade SÅ svårt att inte gapskratta, men för honom var det ju blodigt allvar så vi fick skrattgråta tyst. :)
Ida

2018-08-07 @ 18:16:29
Postat av: Maria

Åååå vad roligt att det går så bra 😀 ....och finns det något roligare än en get? Skulle vara en höna då. Har du läst böckerna om Rosengädda? Gööör det!!!,geten är en av behållningarna förutom livsomvändande beslut gjorda med hjärtat. Rekommenderar och läses med fördel i ordning, Emma Hamberg författare.

Svar: Säg det inte till hönsen, men jag misstänker att getter varit ännu roligare! Eller snarare, ännu tokigare & är det något jag verkligen älskar så är det att ha en lite smågalen trädgård - det piggar upp den gråaste dag!
& det ska jag komma ihåg att önska mig när min mamma kommer hit till hösten!
Ida

2018-08-07 @ 21:11:03
Postat av: Pauline Down Under

Hahahaha, vad sot han ar, Tor!
Alltsa nar vi flyttade ut till vara 5 acres sa var jag jattehet pa nagra getter. DOCK ater de ju precis ALLT, inklusive sina egna staket och delar av hus osv, sa njaaaa... Vi avvaktar. Haha.

Svar: Um... det är ju det, men jag tror ändå inte att jag kunnat hålla mig om vi hade haft tillräckligt mycket land! Speciellt inte som Tor är så himla på! Hade nog också varit en rätt stor risk för att jag köpt in ett par alpacor också...
Ida

2018-08-09 @ 01:53:18
Postat av: Pauline Down Under

Ah, jag researchade ocksa alpacor - eller hellre llama. Llama ska vara mer sallskapliga an alpackor, men man maste ha minst tva (herd animals) och sa maste man ju ha en vetrinar nara som kan ta hand om dem + hur ska man ta dem till vetrinaren om det behovs? Kan ju inte ta dem i bagaget eller pa cykeln direkt haha. Men man man dromma...

Svar: Hade inte sagt nej till en llama heller, men älskar att virka med alpacaull så det känns väldigt lockande av den anledningen. Sen att jag inte kan spinna än... äsch, det är sånt man har google till! :D Fast som sagt, det är ju lite mer jobb att ha den typen av djur än en liten katt som man kan knöla in i en bur utan alltför mycket drama. Har ni funderat på får någon gång, de känns lite lättare än getter & kanske lite mer... lättövertalade än llamor & alpacor. :)
Ida

2018-08-09 @ 04:21:17
Postat av: Pauline Down Under

Googlar farskotsel right now! ;-)

Svar: Spännande, nyfiken på vad du kommer fram till! Får känns ju traditionellt australienska - så förhoppningsvis hade de varit lättare att sköta om (tänker på att få tag på kunniga veterinärer & kanske ha hjälpsamma grannar).
Ida

2018-08-09 @ 06:19:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0