RIP Fan Girl...

Nej idag var det ingen bra dag... hittade min fina Fan Girl död i sin nesting box imorse. Hon hade varit lite off de senaste dagarna, men som vanligt med höns så mörkar de så himla bra att jag inte hann bli jätteorolig. Det var mest så att jag reagerade på att hon inte längre var högst i rangordningen & att kanske att hon låg ner lite mycket, men samtidigt så har det varit varmt igen & då ligger de i regel ner för att reglera kroppstemperaturen... Så när jag inte såg henne när jag kom ut imorse blev jag absolut lite fundersam, men inte så där att jag sprang runt med andan i halsen. Men så öppnade jag dörrarna till hönshuset & så låg hon där - så fin fortfarande, men alldeles uppenbart död. Ringde till Paul på jobbet & bara grät - Fan Girl var verkligen min favorithöna & vi har tagit hand om henne genom ett antal mindre hälsokriser innan (hon var ofta egg bound för att hon alltid la så stora ägg) så jag kände ett extra stort ansvar för henne... Så det blev hönsbegravning nu på kvällen & det var bara så himla sorgligt. Tor stod & grät vid graven med en solros i handen & bara "But mamma, I want her to eat grass again like the other chickens - she loved grass!". Himla svårt att veta vad man ska säga, men vi pratade om att hennes "fire went out just like Queen Mary's" & det hjälpte lite & så avslutade vi dagen med att Tor fick tända ett tomtebloss till hennes minne. Att se sin lilla unge stå där med ett brinnande tomtebloss i skymningen med tårar på kinderna till minne av en höna - heart breaking. Samtidigt känner jag att Fan Girl, hennes relativt korta liv till trots gjorde otroligt mycket skillnad. För hade det inte varit för henne & hennes systrar så hade vi fortfarande ätit kycklig & köpt billiga ägg från burhöns. Nu stödjer vi inte längre den inustrin & det är till 100% deras förtjänst, ett rätt stort arv för en höna vi köpte för 76 kronor...

Kommentarer
Postat av: Camilla

Kram

2018-08-11 @ 08:53:08
Postat av: Jo

2018-08-11 @ 17:41:41
Postat av: Gunilla Nardin

😍

2018-08-11 @ 23:56:29
Postat av: Pauline Down Under

Sa ledsamt, kanner med dig!
Haller ocksa med om vad du sager, jag tror jag kopte free range eggs redan innan jag blev honsmamma, men sedan jag blev det har jag blivit smatt rabiat och far verkligen besinna mig for att inte undervisa folk i affaren som koper cage eggs.

- Jo, det ar min karl som sa himla garna vill ha hons igen sa jag har gett med mig haha. Vi har kollat ut ett stalle pa tomten som blir fint och det ar en bit fran huset. Vi kommer inte ha lika manga hons som vi hade forut heller (vi hade nog 20-22 som mest forut, inkl 3 tuppar) sa med farre honor hoppas vi pa mindre risk for "andra" djur....

Svar: Nej jag vet, jag blir typ knäpp när jag ser folk plocka på sig ett dussin ägg för $2 - den prislappen sitter ju bara där för att de hönsen har haft ett vedervärdigt liv!
& jag är så pepp på att ni ska skaffa höns igen - hurra! Vad blir det för någon ras? Röstar på Buckeyes så att de kan jaga ifatt i alla fall en del möss!
Ida

2018-08-12 @ 06:40:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0