Sunflower joy...

I våras blev ju Tor inbjuden på ett födelsedagskalas i ett fjärilshus & det hela var bara så fint & välordnat. Här kör man ju inte fiskdamm så som vi gör i Sverige, men det är lite tradition att alla barn istället får en liten goodie bag när de går hem - i regel fullproppad med klubbor & plastkrimskrams. Jag avskyr de där små påsarna med hela min själ, så ni kan kanske förstå hur glad jag blev när mamman för det här födelsedagsbarnet istället lät alla barn välja en påse med pollinator friendly frön från fjärilshusets frökollektion. Tor valde en påse med solrosfrön & vi planterade dem tillsammans längsmed husväggen & hoppades på att ekorrarna i alla fall skulle lämna en eller två av dem... Well, the stars aligned & de missade ALLA fröna & nu ser gaveln på vårt hus ut så här:
Alltså, på riktigt så gör det här mig så glad varenda dag - tycker att det är helt fantastiskt att vi lyckats skapa den här solrosskogen från ett enda litet fröpaket som vi fick som present! Att sitta på min bänk med ett glas vin i kvällssolen med solrosorna bakom mig, hummandes av humlor - pure feel good!
& nu har vi dessutom börjat få besök av världens sötaste små gula fåglar som kommer för att äta fröna & som tack bjuder på skönsång utanför vårt badrumsfönster!
Så - till Tors nästa födelsedag ska jag helt skamlöst kopiera hela konceptet & ge barnen var sin påse med frön. Fast jag lutar kanske lite mer åt grönsakshållet... 

Kommentarer
Postat av: Jo

Åh vad härligt! Så avundsjuk. Önskar så att jag kunde få sitta där med ett glas vin och dig 😊

Svar: Det önskar jag också - det är bara SÅ himla härligt där ute! Måste plantera solrosor varje år från & med nu utifall att du kan komma & hälsa på någon gång i juli-augusti! Kram!
Ida

2018-08-14 @ 18:49:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0