Helg recap...

Vi har haft ett par superhärliga dagar - temperaturen har varit "inte bastu" & idag REGNADE det dessutom nästan hela dagen!!! På riktigt, det här är första dagen på hela sommaren som vi haft en regndag, helt galet. Men åh så välkommet. Precis som i Sverige är det stor brandrisk här, med flera bränder som blossat upp längre norrut (där det är mer skog, här där vi bor är det mestadels jordbruksmark så läget blir inte lika allvarligt), & jag har fått lägga minst en halvtimme per dag på att hålla trädgården vid liv. Vilket kanske inte låter så där jättemycket, men tro mig, efter vattenkanna nummer 478 börjar det kännas lite tradigt... I vilket fall, tillbaka till helgen. Först var vi på dagsutflykt med Millie & co - världens härligaste lilla park som heter Rockwood. Som nu utsetts till årets camping-mål - i augusti kör vi en helgs övernattning i tält. Giv mig styrka...
Tor kommer dock att vara i sjunde himlen när det blir av, tält & Millie - blir liksom inte bättre! Nu i fredags var de som vanligt som ler & långhalm & spenderade bland annat 20 minuter åt att låtsas att en stor stock var deras piratskepp. Fantasin-nivån hos små barn är ju bara helt sjukt imponerande.
 
Tor, "Mamma, do you think there are whalesharks coming to eat our boat"
Me, "No, there's only bass and pike in this lake"
Tor, "But I don't liek pass and bike either!"
 
Happ, sen i lördags körde vi farmers market på morgonen & på eftermiddagen urban farm tour - mitt favoritevent på hela året. Vi hann dock bara med en trädgård eftersom Tor träffade en ny kompis, hunden Jimmy. KÄRLEK. Gick bara inte att slita dem från varandra. 
I närmare två timmar höll de igång. Kombinationen 3-åring & Jack Russell mix var med andra ord hemskt lyckad i aspekten "bränna energi", de var båda HELT slut när vi äntligen fick dem att säga hejdå till varandra... & som ett brev på posten har Tor nu inlett operation, "övertala mamma & pappa att skaffa hund". Vill verkligen inte ha en hund, så i nuläget uthärdar vi men jäklar vad svårt det är när ens lilla unge verkligen ber från hjärtat... Jaja, nu var det ju inte för hundens skull vi var där utan för att se vad man kan göra i en vanlig villaträdgård, bara att det här var så sjukt långt borta från en villaträdgård som man kan tänka sig. Paret som ägde stället hade nämligen köpt lös de flesta husen i ett helt "block" & sen skapat en enda jättelång trädgård som gick igenom hela området. Lite svårt att förklara, men det var verkligen helt sjukt stort. De hade på riktigt en egen skog som kändes som en skog. Samt 40 höns, det har man liksom inte om man inte har rätt gott om plats... Sen åkte vi hem till vår egna lilla trädgård & kokade årets första Ontariomajs. Ungefär det godaste som finns & Tor var så duktig & skalade sin allra första majskolv!
Så stolt liten kille! & det här tar oss till idag, söndag då det alltså regnat nästan hela dagen. Så vi körde på världens softaste innedag & det var verkligen bara så mysigt. Första dagen utan utomhuspress sen typ april! Aviva kom över & lekte på eftermiddagen, vi bakade kakor & pärlade pärlplattor & gick på en liten paraplypromenad i regnet (för jo, om man är tre år gammal är det fortfarande jättespännande att få knata runt med sitt eget paraply). Gick lite långsamt bara då vi var ute i rusningstrafik...
Kom tillbaka glada, blöta & med en samling nya myggbett som Tor genast förevigade...
"Look mamma, a mosquito with blood in its belly!"... Jättekul att han äntligen börjat rita andra saker än bara människor, men hade ju varit kul om hans första non-human teckning varit av något snäppet charmigare! Så, sammanfattningsvis en jättemysig helg. Nu blir det massa trädgårdsjobb imorgon & sen på tisdag ska jag ge en egen liten guidad tur av vår trädgård till en grupp unga tjejer, men mer om det då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0