Outdoor time and ponds...

Eftersom det varit under 30C hela helgen har vi passat på & varit utomhus i princip non-stop. Vi tältade till & med en natt i trädgården (men alltså, tält är ju BARA roligt om man är under 10 - fy sjutton vad obekvämt)! Efter en natt där jag pendlade mellan att svettas ihjäl & att skaka av köld vaknade jag upp som ett vrak i lördags, men det går ju inte att slösa bort en fin "kall" dag bara för att man sovit dåligt så vi åkte & plockade jordgubbar. Måste säga att jag var så imponerad av hur Tor höll igång, hade ju kunnat gå åt vilket håll som helst att släppa ut en 3-åring bland tusentals jordgubbsplantor men han höll sig till oss & gjorde till & med ett bra jobb med att plocka vettiga bär. Små i & för sig, men alla väldigt fina så han fattade att man inte kan plocka precis vad som helst. Nöjd över det!
Sen kånkade han dessutom tillbaka två stora tunga byttor till bilen utan att tappa ett enda bär! Bildbevis: duktigt barn & mamma med hjärtat i halsgropen...
Sen kokade jag marmelad hela söndagsmorgonen, men på eftermiddagen drog vi iväg på Guelphs årliga trädgårdstur som anordnas av Guelph Horticultural Society & tillbringade cirka 4 timmar med att titta på den ena vackra trädgården efter den andra. Så många fina, inspirerande, trädgårdar - men vi blev alla mest förälskade i en som hade en hel skogsglänta med massa ormbunkar & en liten damm med guldfisk & grodor.
Hoppas få till en egen damm nästa år för det gör verkligen så mycket för stämningen i en trädgård att ha det där porlande ljudet i bakgrunden! Tor blev så till sig över tanken på en damm att han högg tag i en spade så fort han kom hem & började gräva en egen liten grop... & sorgen var total när vi förklarade att det var ett för stort jobb för oss att göra själva. Så ja, får se till att flytta upp dammplanerna högre upp på listan så att vi förhoppningsvis kan få in lite fisk redan nästa år!

Kommentarer
Postat av: Jo

Härligt! Trädgårdsturen var verkligen jättemysig, önskar jag kunde varit med på den.

Stackars Tor, inte lätt att vara liten ❤

Kram på er!

Svar: Är numera medlem i Guelph Horticultural Society så det lär bli mer trädgårdar framöver! Målet är naturligtvis att bli ordförande en dag... ;)
& nej, det var inte lätt när det sjönk in att vi inte kunde gräva klart en damm redan igårkväll...
Ida

2018-07-09 @ 09:16:05
Postat av: Gunilla N

Finfina jordgubbar!!
Mitt recept pa Ratatouille..(finns ju massor av variationer!)
1 stor aubergine
2 zuccini
1-2 lokar
vitloksklyftor (jag tar manga!!)
1 gron och 1 rod paprika
1-2 burk konserverade tomater; Kryddor ; timjan och sag att du hade fin basilika, sa den kan du anvanda som krydda.

Skar gronsakerna i bitar
fras loken och vitloken i olivolja
Lagg till resten av gronsakerna
ror om och koka sakta ca; 35-40 mn
Salta och peppra forstas.
Voila! Bon appetit!
Njut som ensamratt eller med kott, fisk.
Gunilla

Svar: Tack så jättemycket! Zucchini har vi ju, men jag måste vänta till farmers market på lördag så att jag kan köpa aubergine & paprika. Sen får jag se hur jag gör med vitlöken... kan hända att jag vågar mig på att gräva upp en redan nu från trädgården!
Ida

2018-07-09 @ 21:27:34
Postat av: Gunilla N

Kasst skrivet...men jag ar valdigt ovan ...hoppas du
kan tolka det.

Svar: Ja då! Ska testa till helgen!
Ida

2018-07-09 @ 21:30:07
Postat av: Pauline Down Under

Vi (och med vi menar jag egentligen min karl) har gjort egen damm och det var inga problem alls. Tog nagra dagar bara, sa fullt mojligt! Eftersom var jord ar sa hard (lite regn) fick vi anvanda en jack hammer att losa upp jorden med. Annars rekommenderar jag att grava efter regn nar marken ar lite mjukare. Ska se om jag hittar vara inspirationsvideos pa YouTube och lanka dem till dig. Vi har ca 30 guldfiskar och kanske 100 guppies!

Svar: Hade varit så bra om du hade kunnat skicka videon - vet liksom inte riktigt vart vi ska börja på hela damm-projektet & det hade kunnat vara ett bra avstamp. Tor pratar i princip non-stop om en damm så även om det inte blir av det här året så måste vi se till att gräva den till nästa sommar.
& wow så mycket fisk - gissar på att ni kanske inte startade med fullt så många?!
Ida

2018-07-10 @ 01:03:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0