The Garden Pantry...

Älskar den här tiden på året - finns så mycket mat i trädgården så det är mer kreativiteten som sätter gränserna än råvarorna! Eftersom det blivit lite mer vettiga temperaturer kunde jag använda ugnen både igår & idag, så jag började med att slå till på en frittata eftersom zucchinin äntligen har kommit igång!
Ägg från hönsen, två typer av basilika (den med vita kanter kallas pestobasilika & är helt otroligt god), persilja (som på riktigt växer som ogräs lite varstans vår trädgård), gul lök, zucchini (277g!) samt garlic scapes... vet inte vad det heter på svenska, men blomknopparna på vitlök. Alltså, jag är bara så stolt & lycklig över att vi har odlat alla de här ingredienserna & slutresultatet blev magiskt!
Så gott - helt klart ett keeper recept! Följde receptet på det stora hela, förrutom att jag ville att den skulle vara vegetarisk så jag bytte ut köttet mot soltorkade tomater & så använde jag olika typer av getost eftersom det är den enda typ av ost vi har hemma (köper allt från en liten lokal getgård). Följde upp med ytterligare ett succérecept - jordgubbs & rabarberpaj med jordnötstäcke. Det låter kanske som en småtokig kombination, men trust me det var helt sjukt lyckat! TILL & MED TOR ÅT!!! Kommer lätt bli den här sommarens "nu kommer det gäster, dags att imponera" efterrätt!
Jordgubbarna plockade vi tidigare idag på en liten farm men rabarbern är från vår trädgård & den där egenstunden med paj & trädgårdstidning ute på bänken i trädgården... bästa kombinationen ever. 

Kommentarer
Postat av: Gunilla N

Ser helt underbart ut med egenodlat fran tradgarden.
Dessutom tycker jag att du tar sa val vara pa allting, och verkligen gor nagot lackert av det! Vi odlar valdigt lite numera, men far ofta av grannar och vanner. Idag blir det en ratatouille till middag och allt ar ekologiskt och narodlat...lyx!!!

Kram fran Frankrike

Svar: Men tack - nu blev jag verkligen genuint glad! Tycker att det är så roligt att odla "lite allt möjligt" för det utmanar mig i köket & det är så kul att det också syns på bloggen!
& ratatoullie... mmm, har du ett recept som du hade kunnat rekommendera?
Ida

2018-07-08 @ 13:56:12
Postat av: Gunilla N

Alltsa den dar smulpajen maste jag prova!!

Svar: Ja det måste du!!! Den var verkligen SÅ god & då är jag inte världens peanut butter fan i första läget. Paul, som hade kunnat gå runt enbart på jordnötssmörsmackor, var i himlen. :)
Ida

2018-07-08 @ 13:59:51
Postat av: Jo

Wow! Gud så härligt 😊 Skönt att det blivit lite "svalare".

Kram på dig!

Svar: Ja men det går ju att leva igen! Just nu är klockan 10 & det är 24C, känns som 28 med luftfuktigheten, & jag tycker att det är SÅ svalt & skönt! Kram!
Ida

2018-07-09 @ 09:04:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0