The Summer of Zucchini!

Okay, jag känner att jag officiellt kan förklara sommaren 2018 som mitt första lyckade zucchiniår! Har skördat 884g so far & det är ungefär ett halvt kilo mer än vad jag fått ihop sammanlagt under föregående år. Dessutom spottar min mest produktiva planta ur sig nästan en zucchini per dag, så nu blir det VÄLDIGT mycket zucchini i vårt kök. Till exempel så bakade Tor & jag världens bästa zucchini muffins igår. När det väl blev läggdags så hade Tor redan hunnit äta fyra & eftersom han är sjukt knepig att få i mat så är det i sig snäppet från ett mirakel & ett true testament på hur goda de är! Länkade förövrigt till det här receptet redan 2016 & skrev om hur jag såg fram emot att baka dem igen fast med mer av våra egna ingredienser. CHECK på den - numera använder jag bara egna ägg & egen lönnsirap i dem. Däremot går det trögt på blåbärsfronten... så pass att jag funderar på att avveckla den grenen av trädgården. We shall see... 
Jag vet... de ser lite dassiga ut rent färgmässigt, men låt inte skenet bedra - de är verkligen sjukt goda! Eftersom Tor älskar att baka & de flesta muffins redan försvunnit bakade vi ytterligare ett zucchinirecept redan idag: 
& jag vet, det låter jättemärkligt med kakor med zucchini i men det funkar verkligen - med bravur till & med! Absolut något att testa! Jag bakade dem lite så där efter orginalreceptet dock, bytte tex ut farinsockret mot lönnsirap, använde mer fullkorsmjöl & så kastade jag ner lite hackade jordnötter istället för pecannötter. Avslutade hela zucchiniorgien med det här receptet till middag. Alltså, här var jag lite orolig för att Paul skulle deppa ihop totalt - han är inte världens största zucchinifan eftersom han har svårt för konstistensen - men receptet var så pass lyckat att till & med han gav två tummar upp! Dock känner jag att vi får ta en liten zucchinipaus i en dag eller två nu så att jag inte kör ner honom totalt & han börjar ångra trädgården, men till helgen hoppas jag att han återhämtat sig nog för det går ju liksom inte att inte använda upp all den här maten när vi ändå jobbat så hårt för den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0