Tomatoes are in...

Nu blir det mycket trädgård här på bloggen, men det är typ allt vad vi håller på med just nu. Förra året var ju ett så himla trögt trädgårdsår för oss så nu känns det lite som om vi har en massa uppdämd energi som vi bara öser ner i jorden. Eftersom Paul installerade en ny trädgårdsbädd igår ägnade jag dagen åt att fylla upp den med jord & plantera den. 
Tagetes, basilika & tomater som vi har dragit upp från frön. Det är första gången vi inte köpt färdiga plantor & det kändes verkligen stort att äntligen få plantera ut dem. Så mycket jobb som gått in att hålla dem vid liv sen i februari/mars! Förrutom de här nio plantorna planterade jag ut ytterligare 15 & sen har jag en 10-15 till som jag i nuläget inte riktigt vet vad jag ska göra av + att jag har kanske 300 tomatvolontärer från föregående år... Kolla bara in lådan där vi har planterat potatis (tack Jo!):
Ser ni alla de där små plantorna? Tomat, tomat, tomat, tomat... Får så dåligt samvete av att dra upp dem också. Känns liksom helt fel att rensa ut en hel massa plantor som faktiskt kan producera något om de bara får tillräckligt mycket space. I tell ya, I need a farm... Sen har jag också jobbat på att rensa ogräs, det finns liksom att ta av om vi säger så. Sisu hjälpte till efter att Tor tröttnat på att gräva med mig:
Här kan vi snacka positiv feedback. Sisu är glad för att hon får gräva efter insekter, jag är glad för att hon räfsar upp en massa ogräs & så är jag glad för att ha en liten höna att jobba tandem med. Ibland är en höna verkligen det allra bästa sällskapet. Inga tusen frågor om hur livet & universum fungerar & noll kisspauser!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Du behöver snart en farm.. Haha 😂. Ja, nog lutar det åt det hållet
Bon courage
Gunilla N

Svar: Går & drömmer om det, men samtidigt som det hade varit UNDERBART med mer yta så hade jag saknat våra grannar så himla mycket. Vi har så himla fin sammanhållning här & jag hade varit rädd för att bli isolerad om vi flyttat ut från stan. Men vi får se... om något år hoppas jag ha mitt körkort & då kanske vi slår till!
Ida

2018-06-06 @ 11:21:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0