Dr. Ford...

Det har varit lite tyst i ett par dagar - dels för att det varit mycket skolarbete, men kanske mest för att jag varit, & är, så himla upprörd över Kavanaughs nominering till högsta domstolen. Jag vet inte hur mycket det har pratats om det här i Sverige, men i förra veckan kändes det lite som om nordamerika stod stilla medan Dr. Ford vittnade om hans sexuella övergrepp & han sedan försvarade sig. Det var en enorm uppvisning i argt vitt manligt privilegium & jag satt där & ömsom grät ömsom skakade av ilska över de här jävla männen som försvarar & håller den här typen av beteenden om ryggen no matter what. Men seriöst, att Donald Trump nu går ut & säger att det är en "scary time" för unga män i USA, jag kräks... Precis som när #metoo exploderade rev det här upp det där gamla såret från 2014 - när min immigrationsläkare antastade mig. Då, hösten 2017 ledde det till att jag kontaktade både Immigration Canada & polisen - vilket båda föll helt platt. IC förklarade torrt att det inte längre var deras problem eftersom han inte längre jobbar för dem (efter en anmälan från en annan kvinnlig patient) & polisen, ja de lovade att ringa tillbaka men hörde aldrig av sig & min ork räckte liksom inte till att ligga på att tjata. Men det här gången, efter att ha lyssnat på oerhört starka Dr. Ford, fick jag lite ork igen så jag plockade upp telefonen & ringde till det som kallas för College of Physicians and Surgeons, den organisation som förvaltar läkare & kirurger här i Ontario. Pratade med en kvinna som lovade att skicka ut någon för att intervjua mig & det är ungefär det mesta någon någonsin har gjort för mig i det här fallet, i annat fall har folk mest klappat på handen & sagt "Vad hemskt, vad synd jag tycker om dig" - vilket ju inte hjälper ett skit. I vilket fall, just nu känns det lite som om jag befinner mig i limbo igen. När ska de ringa, när kommer de & intervjuar mig, vad händer sen? Så sporadiskt bloggande är helt klart ett utslag av stress, sen att jag sitter här & bloggar klockan 4 på morgonen... japp, insomnia också, som ett brev på posten när jag är stressad. Men jag försöker tänka så här, om Dr. Ford kan klara av att förhöras om sina upplevelser i flera timmar inför enorm publik, så kan jag ta mig igenom det här också. Dessutom, känner så starkt att även om det river upp en massa obehagliga känslor just nu så är det så himla viktigt att inte pressa tillbaka de där känslorna, inte bara "ta det", utan kämpa vidare för en bättre framtid där unga tjejer får växa upp i en värld där skammen i alla fall inte ligger på dem utan på de män som begår brotten.

Kommentarer
Postat av: Ann Rumbleinthearctic

Fy fan vilken jäkla doktor. Och en sådan som man måste gå till för att få immigrations dokumenten godkända. Antar att det är som i USA att man måste gå till speciella doktorer som har fått godkänt av immigration.

Ja satt och lyssnade/såg på HELA hearing. Helt sjukt. Allt är helt sjukt. Så frågade jag Winslow men finns det inga kvinnor på republikanernas sida av judiciary committee, näe tydligen inte. Helt sanslöst. Där har ju demokraterna verkligen slagit i kraft med både oerhört diverse panel. På republikanernas sida, bara gamla VITA MÄN. Och den där jävla Grassley, han är så hemsk, äcklig och orättvis. Fy fan.

Svar: Ja, man måste gå till en "panel physician", vilka det bara finns ett fåtal legitimerade för i varje region. Den jag gick till i Toronto jobbade i ett område med väldigt många immigranter från Asien, tror att han kommit undan med så mycket äckel helt baserat på den demografi han jobbar inom - många som är desperata att få uppehållstillstånd & som dessutom kämpar med engelskan. Det kanske äckligaste med mitt övergrepp var nämligen att det var på sån rutin - det var liksom 0% för att han spanat in mig i väntrummet, eller att jag varit där som patient tidigare, det var bara för att jag hade bröst. Gubbslem.
& hearingen... Alltså bara att republikanerna tog in en kvinnlig jurist för att ställa deras frågor, så himla fegt. Blir verkligen så där arg att jag inte vet vad jag ska ta vägen - nästan så att jag önskade att vi bodde på andra sidan gränsen så att jag ändå kunnat göra något konkret (ringa, donera pengar etc). & ja, Grassley & Lindsey Graham, känner bara "må ni brinna i helvetet"...
Ida

2018-10-03 @ 14:11:39
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/
Postat av: Jo

Så himla starkt och bra att du orkade ringa! Hoppas verkligen att de hör av sig snart.

Vet inte riktigt hur mycket det pratas om det i svensk media, jag undviker tills regeringskrisen är löst. Ännu en situation där kombon makt och män inte funkar utmärkt... Iaf, ang USA, jag brukar ju lyssna på amerikanska politiska poddar men har inte kunnat göra det de senaste två veckorna för att jag blir illamående så snart de pratar om Kavanaugh, vilket är typ det enda som pratas om där. Jag blir så himla ledsen och frustrerad! Om han blir godkänd, vilket är en reell risk, så visar det bara återigen hur mäns privilegier och maktbegär åter går före kvinnors rättigheter och hur lite #metoo faktiskt har gjort skillnad. Och det är inte bara det faktum att Dr. Fords anklagelser är trovärdiga, det handlar även om det totala rättshaveri som pågår där senatorer i stort sett säger att de tror på hennes anklagelser men att "vem har inte gjort sånt i tonåren" vilket betyder att han har ljugit i förhöret vilket tydligen då är helt ok för en blivande domare i HD. Och NEJ, alla har män har inte gjort sånt i tonåren!

För att undvika att mitt huvud skulle explodera så bytte jag politiska poddar till P3 Historia tills jag kom till Häxprocesserna, orkade bara inte igen en situation där oskyldiga kvinnor dömdes pga mäns maktbegär. Ist underhåller jag mig med detta https://youtu.be/CTKOFPNsIeg och peppar mig med detta https://youtu.be/P_py6DlE7mM =)

Stor stärkande kram!

2018-10-04 @ 09:04:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0