New chickens!

Paul plockade upp tre nya tjejer idag! Tre cream legbars, knappa året gamla - så himla fina!
En av hans kollegors dotter ville nämligen prova på höns, älskade dem med var tvungen att flytta hemifrån för college & kvar blev hönsen med en mamma som INTE ville ha dem. Så valet var lite "antingen tar ni dem eller så hamnar de i grytan"... inget jättesvårt val med andra ord. Vi var ju ändå nere på fyra höns, så med de här är vi uppe i samma nummer vi låg på förra sommaren - så en siffra som vi vet att vi har kapacitet för. Kring 3-tiden rullade de alltså in på vår uppfart & lyckan var total hos Tor!
Vi hjälptes alla åt att lyfta över dem till vårt lilla hönshus & det var helt sjukt att känna hur lena de var - typiskt för höns som haft nog mycket utrymme att röra på sig så att de inte gnuggat bort alla fjädrar (vilket burhöns för ägg gör) men inte fått möjlighet att tex gräva sig ett sandbad eller kraffsa runt efter insekter.
Lät dem sitta ett par timmar i sitt nya lilla hem & sen lät vi dem upptäcka inhägnaden den sista halvtimmen innan det blev mörkt & den lyckan! De sprang runt & grävde, sprättade helt hejvilt, gav sig på precis allt som var grönt (dvs sånt som våra höns ratat sen länge)... Vi människor stod bara & lyckokramade varandra, så himla fint att få ge det här livet åt de här små damerna! Nu måste vi bara komma på nya namn åt dem, i nuläget heter de nämligen Pot Pie, Cordon Bleu & Kiev... lite som om någon döpt en svensk kyckling till Flygande Jacob. Blä... 

Kommentarer
Postat av: Camilla

Agda är första namnet som ploppar upp, sen tänker jag Selma och kanske Doris?

Svar: Ha! Vi har ju redan en Selma (som i Selma & Patty)! I nuläget hänger de nya hönsen mestadels i sin lilla inhägnad eftersom det blir hönskrig så fort de vågar sig ut, men så fort de blir mer integrerade i flocken så att vi ser mer av deras personligheter så hoppas jag att namnen ska börja "falla på plats". :)
Ida

2018-09-22 @ 11:35:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0