What is a cup in dl?



Alltså. Love it. Fy så fina! Jag råkar vara allergisk mot saffran (upptäckte för ett par år sedan), jävla bummer eftersom jag älskar det. Så nu försöker jag komma på hur jag brukade använda saffran, förutom i lussebullar då.
Jag hade väldigt gärna skickat dig ett cup set Matilda, så du kan väl rota runt lite hemma i receptlådorna & se om du hittar något skoj! :)
Nu kom jag på! Saffranspasta med rostade grönsaker som är min lillasysters favorit.
Skiva zucchini och paprika (hum, kan det vara någon mer grönsak i tro - ta det du känner för) och skjutsa in dom i ugnen med olivolja och salt. Koka tagliatelle (färsk eller torkad) och värm matlagningsgrädde tillsammans med saffran. När grönsakerna är mjuka, blanda ihop alltsammans! Simple as that. Lite för simplet kanske, knappt ett recept.
Det är champinjoner, morot och körsbärstomater i orginalreceptet också!
Låter väldigt gott, jag kanske testar till lunch i morgon!
Om jag tålde saffran skulle jag lätt baka dessa: http://www.recept.nu/1.324324/leila_lindholm/efterratter_godis/agg_mejeri/leilas_saffransskorpor_med_pistage_och_apelsin
Alltså, du närmar dig ett cup set med stormsteg! Hade ingen aning om att det fanns en sida som hette recept.nu - vad kul med en ny receptsida att påta runt på!
Det finns massa bra där! Såg förresten ett recept på saffransscones (http://www.recept.nu/1.127539/leila_lindholm/frukost_brunch/mjol/leilas_goda_saffransscones). Jag kan gå i god för att orginalrecpetet utan saffran är magiskt gott, enda skillnaden är då att en inte värmer mjölken utan vispar ihop den kall med ägg istället. Ah, fan vad gott.
Oh saffransscones... Börjar redan drömma om helgen & adventsbrunch!