What is a cup in dl?

Här i nordamerika står alla recept angivna i cups. Vilket gör bakande & matlagande helt otroligt onödigt krångligt om man inte innehar ett litet cup set. Testa bara att laga något från en amerikansk receptsite utan ett cup set. Det är en liten mardröm.

Då är det ju tur att det finns hur många söta set som helst på marknaden - som det här...

Eller det här...

Eller, oki... det här är inget cup set - men ni förstår poängen - det finns en hel massa fina & roliga att välja bland!

Så då är det ju lite trist att ingen av er vill ha ett... Ett par små fattiga saffransrecept kan jag väl få? Allra helst något där man använder saffran i riktiga måltider (alltså inte bara kakor), men jag är inte så kinking!

Kommentarer
Postat av: Matilda

Alltså. Love it. Fy så fina! Jag råkar vara allergisk mot saffran (upptäckte för ett par år sedan), jävla bummer eftersom jag älskar det. Så nu försöker jag komma på hur jag brukade använda saffran, förutom i lussebullar då.

2011-12-05 @ 22:22:00
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Jag hade väldigt gärna skickat dig ett cup set Matilda, så du kan väl rota runt lite hemma i receptlådorna & se om du hittar något skoj! :)

2011-12-05 @ 22:28:40
Postat av: Matilda

Nu kom jag på! Saffranspasta med rostade grönsaker som är min lillasysters favorit.



Skiva zucchini och paprika (hum, kan det vara någon mer grönsak i tro - ta det du känner för) och skjutsa in dom i ugnen med olivolja och salt. Koka tagliatelle (färsk eller torkad) och värm matlagningsgrädde tillsammans med saffran. När grönsakerna är mjuka, blanda ihop alltsammans! Simple as that. Lite för simplet kanske, knappt ett recept.

2011-12-05 @ 22:31:34
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Matilda

Det är champinjoner, morot och körsbärstomater i orginalreceptet också!

2011-12-05 @ 22:50:14
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Låter väldigt gott, jag kanske testar till lunch i morgon!

2011-12-06 @ 04:36:31
Postat av: Matilda

Om jag tålde saffran skulle jag lätt baka dessa: http://www.recept.nu/1.324324/leila_lindholm/efterratter_godis/agg_mejeri/leilas_saffransskorpor_med_pistage_och_apelsin

2011-12-06 @ 11:50:44
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Alltså, du närmar dig ett cup set med stormsteg! Hade ingen aning om att det fanns en sida som hette recept.nu - vad kul med en ny receptsida att påta runt på!

2011-12-06 @ 13:09:22
Postat av: Matilda

Det finns massa bra där! Såg förresten ett recept på saffransscones (http://www.recept.nu/1.127539/leila_lindholm/frukost_brunch/mjol/leilas_goda_saffransscones). Jag kan gå i god för att orginalrecpetet utan saffran är magiskt gott, enda skillnaden är då att en inte värmer mjölken utan vispar ihop den kall med ägg istället. Ah, fan vad gott.

2011-12-06 @ 13:22:59
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Oh saffransscones... Börjar redan drömma om helgen & adventsbrunch!

2011-12-06 @ 14:25:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0