Merjobb...

Det här med att bo i ett gammalt hus... ett jobb blir i regel minst tre & merjobb föder merjobb. Det här är ju sånt vi får ta, vi visste ju vad som väntade när vi bestämde oss för att köpa ett hus som hade 100 år på nacken. MEN IBLAND - ibland drömmer jag om att få komma på ett litet enkelt projekt & sen lalla rakt igenom det utan minsta komplikation. Kunna få något klart på en dag & sen stå där med ihopslagna händer & betrakta mästervärket - nöjd & fortfarande rätt utvilad. Som sagt, en dröm... I verkligheten ser det lite annorlunda ut. Ta till exempel vårt middags-/vardagsrum. Sist ni fick se det här på bloggen hade vi ju GOLVYTA - klang & jubelkör! Det här trevliga tillståndet höll kanske i sig en dag eller två, sen bestämde vi oss för att ta itu med väggarna. Färgen var ju så trist & så åkte alla möbler in till mitten av rummet & jag drog på ett lager grundfärg:
Medan jag målade monterade Paul ner världens fulaste takfläkt samt vår brandvarnare som fungerat lite si så där (den går igång varje gång jag kokar majskolvar, men däremot inte när jag satte en gryta med en etikett på undersidan på en platta häromdagen). Så fort brandvarnaren åkte ner gav Paul ifrån sig samma ljud som en treåring som just råkat vända ett festispaket upp & ner över sina byxor... Jag försökte ignorera ljudet i fråga, men blicken drogs ändå långsamt uppåt för att se vad som orsakat det hela:
Jaha - taket ska inte vara cremefärgat! Så nu blir det till att plasta in alla möbler, tvätta taket & sen måla det. Hade ju varit trevligt om vi kunnat komma undan med att bara måla... Men å andra sidan kommer vi inte att behöva måla väggarna i rummet, för efter att ha kliat mitt stackars huvud sönder & samman för färginspiration (så svårt med ett rum med så lite naturligt ljus) bestämde jag mig för att vi helt enkelt bara tapetserar in hela alltet. Åkte ut till en tapetaffär för inspiration igår & kammade hem världens jack pot, i alla fall i tapetsammanhang. Fyra rullar medaljongtapet för motsvarande 150 kr i rea-lådan, originalpris för alla fyra låg på mer än 2000 kr!
 
Alltså, jag vet inte hur länge det är lämpligt att nöjdskrocka över lite papp med lim på baksidan, men vi börjar närma oss 24 timmar nu. Tänker att lite av glädjen nog också ligger i att jag aldrig brukar vara så haj på att få till bra deals, jag är liksom den personen som köper saker dagen innan de går på rea, så nyhetensbehag värmer ett par extra kilowatt!

Kommentarer
Postat av: Jo

Nice =) Fin tapet också!

Svar: Väldigt nöjd med tapeten fortfarande. Fast nu håller Paul på & oroar sig för om den ska räcka eller inte. Vi ligger väl lite på gränsen... så vi får se till att skära allt så smart vi bara kan!
Ida

2014-09-18 @ 17:23:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0