Tors rum!

En riktig Paul & Ida klassiker är "Jobba ihjäl sig innan besök" så när det blev klart att en av Pauls kollegor med familj skulle komma hit idag slogs som vanligt flitens lampa på med ett BOOOM. Stannade upp till efter ett på natten igår & slet, därav dåligt bloggande, men veeet ni - nu har Tor äntligen någon form av halvfärdigt rum! Om ni skrollar längst ner i det här inlägget kan ni se hur det såg ut för två år sen & idag ser det ut så här när man tittar in genom dörren!
Jag befinner mig fortfarande i någon form av chock - barnet har liksom äntligen fått egna möbler i ett rum dedikerat till honom! Vilken uppgradering från garderoben han hade innan! Okay, rummet är ju pyttelitet men vi kör en liten rundvandring i alla fall... Så, nytt IKEA bord som jag skruvade ihop i veckan. Än så länge har Tor inte fattat att det går att sitta vid det & pyssla utan behållningen verkar mest ligga i att lyfta stolarna & stapla dem på Mammut men jag tänker att det här kommer att bli någon form av duplo/pysselcentral vad det lider.
Hela settet är ju hemskt enkelt, så planen är att måla dem i någon pastelfärg & sen klä in sitsen med samma tyg som jag sytt gardinerna i (flygplanstyg eftersom Tor är tokig i flygplan). På väggen över ska jag sätta upp en massa ramar med bilder han gjort själv, foton & annat roligt att titta på + behållare för pysselmaterial. Någon kanske är uppmärksam & ser att vi inte har någon golvlist... Så här, trägolvet är i rätt risigt skick så vi hade tänkt lägga en heltäckningsmatta & bara gömma undan problemet. Men så insåg vi att det var rätt dyrt/jättedyrt om vi ville ha en matta i annan färg än brun/beige så nu är planen att hyra in någon som slipar & fixar golvet åt oss. Tänker att det kommer att hända någon gång i oktober & efter det kan vi installera golvlisterna som vi redan köpt & målat. Men Paul petade in en av dem löst, så när det är klart kommer det att se ut så här + kvartsstav.
Sen måste vi också sätta upp fönsterlister - det är därför gardinerna sitter lite halvmysko i nuläget, vi skruvade bara fast gardinstången ytterst temporärt i själva fönsterramen.
Tors säng... kanske mest bortkastade pengarna i hela huset... Han har inte sovit en natt i den sedan han fyllde 8 månader. Jaja, gillar i alla fall ekorrkudden... Här behövs ju uppenbarligen mer pimp så det ska tex upp hyllor längsmed hela väggen vid dörren. Tänker tunna lister som vi kan använda för att ställa upp alla Tors böcker så slipper vi en bokhylla som tar upp golvutrymme. Dörrkarm upp & så måste jag få tag på en liten fotölj som jag kan klämma in där i hörnet så att vi får en läshörna. Helst något i den här stilen, fast mindre & så helst med ett tyg som går att ta av & tvätta.
& det var allt - litet & mycket jobb kvar, men jag är ändå så himla lycklig över att Tor äntligen har ett riktigt rum som går att visa för folk. Vad huvudpersonen själv tyckte? Han kom in, snurrade runt & ropade WOOOW så jag känner att vi fick godkänt!
Save

Kommentarer
Postat av: Jo

Jag håller med Tor: wooow! Jättefint! Verkligen bra jobbat =)

Svar: Tack! Du vet ju hur det såg ut bara i juli & så var det fram till den här veckan så flitens lampa lös starkt för att få till det så här pass. :) Vem vet, någon dag kanske vi till & med kan flytta upp!
Ida

2016-08-15 @ 16:01:35
Postat av: Målvaktsmamman

Jättefint blir det! Tur man får gäster emellanåt så man både får fixat och städat emellanåt:)) Känner igen det där.

Svar: Utan gäster hade det typ aldrig blivit något gjort hemma hos oss. Utan deadlines flyter vi liksom mest runt plan- & kravlöst. :)
Ida

2016-08-15 @ 22:12:01
URL: http://malvaktsmamman.blogg.se/
Postat av: Ann

Så vackert!!!!

Svar: Men tack! Det har varit så trist att vi inte fått ihop ett rum till Tor tidigare, så det känns jättebra att han nu äntligen har något som är hans. Igår innan badet lekte vi där inne & när vi sen gick till badrummet stannade Tor upp, vände sig om, vinkade & sa "Bye bye" till rummet. Då kändes det riktigt härligt i hjärtat!
Ida

2016-08-17 @ 14:54:51
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0