Me too...

Det är väl få som missat "Me too" & ännu färre kvinnor som inte kan ställa sig bakom det påståendet. När det drog igång i måndags fick jag genast en sån klump i magen, dels för den lavin av historier & delningar jag såg på min facebook sida men också så väldigt mycket för det som hände för lite mer än tre år sen... Jag, som har gått igenom livet & haft sån himla tur med killkompisar & pojkvänner, gick på en sån sjuk nit en dag i mars 2014 när jag var 7 veckor gravid med Tor. Jag skrev om det då & det kryper fortfarande i kroppen på mig när jag tänker på den där undersökningen. Så förnedrande, så över alla gränser... Har aldrig känt mig så liten & så utnyttjad i hela mitt liv. Gick hem & grät men tänkte att det väl bara var att svälja, att det var del av min immigrationsansökan hur otrevligt, gränslöst & vidrigt det än var. Men så förra våren så fick jag reda på att min undersökning inte alls följer det protokol som finns för immigrationsläkare & sen dess har jag gått runt & känt att jag BORDE göra något, bara att jag inte vetat vad. Har tagit upp det med olika personer jag träffat - en annan immigrationsläkare, handläggaren som godkände min permanenta status, handläggaren på motsvarande skatteverket - & överallt har jag fått sympati men ingen hjälp. Standardkommentaren har varit "Men fy så hemskt, jag har inte ord... Om du har ork tycker jag att du ska följa upp det här!"... & så var bollen tillbaka hos mig, offret, & nej - jag orkade faktisk inte. Även fastän jag viste att jag borde, för att han förmodligen fortsatt att tafsa på kvinna efter kvinna... Men så i måndags kände jag bara någon form av helig vrede välla upp inom mig & så googlade jag honom för första gången sen våren 2016 & vad hittar jag? Svinet åkte dit förra sommaren! Någon annan orkade. Någon annan gjorde det jag önskar att jag hade haft modet & energin att göra & det känns... oerhört kluvet. En del av mig är SÅ glad för att han åkte dit & inte längre jobbar som immigrationsläkare, men jag skäms också för att jag inte drev det vidare själv... MEN, om jag ska sluta skuldbelägga mig själv & istället fokusera på det som är bra så ringde jag faktiskt oteln för sexuella brott i tisdags & berättade vad han gjort. Fick berätta min historia för en jättetrevlig polis som lovade att kriminalaren som höll i den förra utredningen skulle ringa upp. Bara skakade i hela kroppen när jag la på luren.
 
Nu vet jag i nuläget inte om något kommer att hända efter det här, men det kändes ändå så bra att jag äntligen tog min historia till någon med verklig auktoritet & förhoppningvis är det här det första steget för att sätta stopp för den här mannen - för det här rovdjuret. 

Kommentarer
Postat av: Jo

Det är så svårt att orka men det var jättebra att du gjorde det nu. Ibland behöver man lite hjälp på traven och det var ju bra att den här kampanjen kunde ge dig den extra energin som behövdes. Jättestarkt av dig!

Stor kram!!!

Svar: År så stolt & rörd över alla kvinnor i sverige som fortsätter att hålla liv i Metoo - nu när jag precis dragit mig levande ur det största renoveringsjobb jag någonsin gett mig på ska jag försöka dra igång hela processen igen. För naturligtvis räckte det inte med att BARA anmäla, man måste tydligen typ campa utanför berörda myndigheter för att få någon form av vettigt gensvar...
Ida

2017-10-23 @ 13:48:00
Postat av: Gunilla

Modigt gjort Ida, ett sånt jäkla svin, ska bara sättas dit. Kram

Svar: Åh Gunilla, det är verkligen ingen lätt process att dra... Har kontaktat alla instanser en gång & nu måste jag dra igång etapp två & bli JOBBIG för att få någon att ta lite ansvar.
Ida

2017-11-09 @ 19:18:40
Postat av: Pauline Down Under

Allt ok Ida? Det var sa lange sedan du uppdaterade har. :-)

Svar: Vad rörd jag blir för att du checkat in med mig! & nu har jag äntligen uppdaterat igen med en liten förklaring varför det varit så tyst.
Ida

2017-11-27 @ 00:50:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0